Pozor: To so znaki, da njegovo ljubosumje uhaja nadzoru

Ljubosumje kaj lahko preraste vse meje, zato je dobro biti pozoren na znake ki pričajo, da njegovo uhaja nadzoru.

16.2.2019 ob 5:25

par_spor_moski_zenska_spalnica_micna.jpg

Ljubosumje v intimnem odnosu nima česa iskati. Kajti tam, kjer je zaupanje, je povsem odveč. To je teorija, ki pa jo velikokrat povozi praksa in skoraj ni razmerja, kjer občasno kateri od partnerjev ne bi bil vsaj malo ljubosumen. Čeprav neupravičeno.

Kako pa vedeti, da gredo zadeve predaleč? Kdaj ljubosumje ni več le ljubosumje temveč postaja posesivnost in sredstvo manipulacije? O tem pričajo sledeče rdeče zastavice, na katere opozarja Your Tango in ob katerih je treba ukrepati. Tako ali drugače. Kajti verjemite, sčasoma se zadeve ne bodo umirile, temveč bodo postajale hujše in hujše.

Vedno hoče vedeti, kaj počnete

Vas kliče vedno, ko nista skupaj? Pod pretvezo, da ga samo zanima, kaj počnete in vas tako močno pogreša, da mora slišati vaš glas?  V resnici njegovi, že zelo nadležni klici, ne pomenijo, da vas ljubi temveč, da vas nadzoruje tudi tedaj, ko ste v službi, na telovadbi, s prijateljicami ali na obisku pri mami. 


Jezi se, ko bi radi malo časa samo zase

In vam očita, da ga ne ljubite tako močno, kot on ljubi vas. Kajti on bi z vami preživel ČISTO VSAK prosti trenutek. Jezi se, ko greste ven s prijateljicami in je to še tedne med vama jabolko spora. Vsekakor povsem neprimerno in nedopustno obnašanje.


Ne prenese, da se pogovarjate z drugimi moškimi

Se vznemirja, kadar se zapletete v pogovor z drugim moškim? Vam očita, da se spogledujete z vsakim, ki vam prekriža pot? Ne dojema, da ste družabno bitje, ki ima prijatelje in prijateljice, sodelavke in sodelavce in da s tem, ko pozornost namenjate nasprotnemu spolu, ne varate njega? To pomeni le eno: boletno je ljubosumen in zaradi nizke samozavesti v vsakem moškem vidi grožnjo vajinemu razmerju.


Pričakuje, da boste vedno točni

Vedno želi vedeti, kdaj greste, kam greste in kdaj se vrnete ter je cela drama, kadar zamudite dve minuti ali pol ure? Se vam zdi, da omejuje vašo svobodo in ne razume, da ste odraslo ter odgovorno bitje, ki ne potrebuje stalnega nadzora? Če se mu morate zaradi zamud vedno zagovarjati, zagotovo nista v kvalitetni zvezi.


Ne spoštuje vaše zasebnosti

Zelo pomembna postavka. Če pregleduje vaš telefon, računalnik in celo denarnico, njegovo obnašanje ni sprejemljivo. In tega, da vam prav nič ne zaupa, vam ni treba prenašati.

Lahko storite dvoje: prvo je pogovor in zagotovilo, da je njegovo ljubosumje povsem neupravičeno in neutemeljeno.

In drugo: dopovejte si, da za njegove izbruhe niste krivi vi, temveč njegove lastne negotovosti in da ne glede na to, kaj boste storili, zadeve ne bodo boljše, dokler si tega ne bo priznal sam in rešil težavo.

Prav priznanje pa je običajno najtežji korak in če ga ne bo storil, je bolje zvezo z njim končati. Saj vendar nočete celo življenje živeti v kletki.


Avtorica:
M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: 10 navad parov, ki so v srečnih razmerjih ali pa To je 5 jasnih znakov, da te samo izkorišča

Priporočamo tudi: Odgovor na vprašanje: Zakaj pari prenehajo seksati?


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)