Poročne tradicije, ki bodo v letu 2020 pozabljene

Čeprav so poroke povezane z bogatim izročilom, se nekateri tradicionalni pristopi v letu, ki prihaja, nedvomno poslavljajo.

17.12.2019 ob 5:35 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Poročne tradicije, ki bodo v letu 2020 pozabljene

Povsem jasno in očitno je, da se vse manj parov odloča za poroko. In tisti ki se, nekaterim izročilom rečejo ne.

"Tradicija, ki je bila značilna za prejšnje generacije, izginja, mlajše pa snujejo nove trende," je za Best Life povedal ameriški draguljar in oblikovalec zaročnih ter poročnih prstanov, Jean Dousset. Svoje navedbe je podkrepil z raziskavo, v katero je vključil 1850 mladoporočencev, starih v povprečju 33 let in napovedal, katera prastara, s poroko povezana izročila se zagotovo poslavljajo in bodo tudi v letu, ki prihaja, tonila v pozabo.

Kaj izginja in kaj prihaja

Glede na zbrane podatke, milenjici ne dajo kaj veliko na religijo. Občutno manj, kot so prejšnje generacije. To najbrž ni presenečenje in številke so zgovorne: 75 odstotkov parov, ki jih je oblikovalec vključil v svojo poizvedbo, se je odločilo zgolj za civilni obred.

Manj kot 20 odstotkov vprašanih je upoštevalo tradicijo, da mora poroko plačati družina neveste. Več kot polovica novopečenih zakoncev pa je povedala, da sta poroko plačala sama in si stroške pravično razdelila.

Preberite še: Dokler ne razjasnita vsega tega, ne mislita na poroko

Ena največjih in hkrati najbolj presenetljivih sprememb je povezana s poročno torto. Zanjo se je odločilo le 71 odstotkov vprašanih, v beli obleki se je poročilo 62 odstotkov nevest, deklice so cvetne lističe posipale na 57. odstotkih porok, prvi ples je odplesalo 55 odstotkov parov, zapovedi, da neveste ženin ne sme videti pred poroko, se je držalo 48 odstotkov parov, blazinico za prstana si je omislilo 46 odstotkov vprašanih in šopek je odvrglo le 45 odstotkov nevest.

Tri četrtine mladoporočenih parov ni vključilo načrtovalca poroke in na takšen način znižalo izdatke, prav tako je za milenjice značilno, da opuščajo velike, bogate obrede in se raje odločajo za skromnejše, osebne poroke.

Morda prav v temu tiči odgovor na vprašanje, zakaj vse več milenjicev namesto s poročno torto postreže z drugačno, po okusu ženina in neveste izbrano sladico (25 odstotkov).

"Trendi se bodo zagotovo nadaljevali tudi v letu, ki prihaja," je prepričan Jean Dousset. Kar pomeni, da bodo poroke drugačne, kot ste jih vajeni. In ne bodite razočarani, če ne boste deležni poročne torte.

Morda vas zanima tudi: 10 stvari, ki v povezavi s poroko ne sodijo na družabna omrežja


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)