To moški nevede sporoča z gibi rok (pet kretenj s skrivnim pomenom)

To, kakšne so med pogovorom njegove kretnje z rokami pove več, kot si mislite.

19.11.2022 ob 8:26 | Foto: Antonio Guillem/Gettyimages | Avtor: M. FL.

To moški nevede sporoča z gibi rok (pet kretenj s skrivnim pomenom)

Besede niso edino sredstvo za komuniciranje. Pogosto veliko več kot te, sporoča neverbalna komunikacija z okolico. Tudi gibi rok imajo svoj pomen, ki pa se ga večina sploh ne zaveda.

Sensa.rs zato takole pojasnjuje, kakšen je skrivni pomen njegovih ročnih kretenj tedaj, ko se pogovarja z žensko. Zagotovo boste po novem več pozornosti namenjali njegovim rokam.

Spajanje rok v obliki piramide

Saj veste, kako gre: prsti obeh rok so iztegnjeni in združeni z blazinicami. Velikokrat je takšna formacija rok usmerjena proti sogovorniku ali navzgor. Kaj pa pomeni?

"Kadar govorite z nekom, ki z rokami tvori takšno kretnjo to pomeni, da se počuti močnega in v odnosu superiornega," je pojasnil Jason Lucas, strokovnjak za neverbalno komunikacijo in dodal, da je takšen položaj rok največkrat opaziti na poslovnih sestankih, kadar pa se ga nekdo poslužuje v intimnih odnosih nakazuje, da je prepričan vase in v to, da je nekoga osvojil ter očaral in da ne dvomi, da bo prišel tudi naslednji zmenek.

Dvignjen kazalec

Kretnja, ki ima jasen pomen: nekdo želi, da ne govorite, temveč samo poslušate.

Gib nakazuje, da ima nekdo nekaj v mislih in da od sogovornika pričakuje postrežljivost, da bo misel ali idejo lahko nemoteno izrazil.

Kadar se ta gib pogosto pojavlja v intimnih odnosih priča o tem, da tisti, ki ga izvaja, potrebuje veliko pozornosti. V konkretnih pogovorih in na sploh.

Črka O

Še en gib, pogost pri osebah, ki skušajo zbrati svoje misli. Nakazuje, da nekdo, preden nekaj pove, veliko razmišlja.

Ljudje takšno kretnjo s palcem in kazalcem ene roke največkrat oblikujejo, kadar želijo poudariti pomen njihovih besed in pričakujejo, da bodo te razumljene ter nedvoumne.

Na romantičnem zmenku ni nič drugače: kadar sogovornik oblikuje takšen gib, bi rad kar najbolj jasno razkril določene informacije.

Skrivanje palcev

"Kadar oseba med pogovorom v pest skriva palce je velika verjetnost, da se počuti negotovo," je prepričan Lucas.

Gre za nekakšno obrambno pozicijo, ki jo zavzamejo nesproščeni in nekoliko nesamozavestni ljudje.

Če torej pri osebi, s katero ste na zmenku opazite takšen gib, jo spodbudite s komplementi,  jo z njimi opogumite in ji pomagajte do sproščenosti.

Odprta dlan

Gesta, ki se jo poslužujejo osebe, ki praviloma na mizo polagajo vse karte. So odkrite, poštene in prisegajo na jasno komunikacijo brez skritih namenov.

Je pa pri tem treba pozornost namenjati še eni malenkosti in sicer poglejte ali nekdo to kretnjo izvaja z eno ali z obema rokama.

Leta 2015 opravljena študija je namreč pokazala, da resnicoljubni ljudje v pogovoru z drugo osebo praviloma proti njej iztegnejo obe in ne samo ene dlani.

Preberite še: Štiri dopustne laži na prvem zmenku

Morda vas zanima tudi: Šest občutljivih, a obveznih tem za prvi zmenek


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)