Pet razlogov, zaradi katerih inteligentni pogosto ostajajo samski

Ni res, da se ljubezen in inteligenca izključujeta, je pa inteligenca lahko razlog, da dolgo ne najdete ljubezni.

29.7.2021 ob 5:05 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Pet razlogov, zaradi katerih inteligentni pogosto ostajajo samski

Seveda ne bo držalo, da se ljubezen in inteligenca izključujeta, a prav lahko je visok inteligenčni količnik kriv, da imate pri iskanju tistega pravega nekaj več težav.

Ne, niste izbirčni (kot pravi mama), ste pa inteligentni, kar dobro veste sami. Poglejte, zakaj prav zaradi umskih spodobnosti težje zaplujete v razmerje.

Analitični ste

Jasno vam je, da zaljubljenost ni tista, na podlagi katere bi smeli kovati načrte za prihodnost in da močna čustva prerada zameglijo razum.

A vi se ne glede na vse opirate nanj, tehtate prednosti in slabosti razmerja, opazujete vse vidike partnerja, se sprašujete, kakšna prihodnost se vam z njim obeta.

Skratka, dejanja na vrat na nos niso vaša stvar in ker prisegate le na rezultate analiz ter razumskega opazovanja, velikokrat naletite tudi na ovire, ob katerih pač niste pripravljeni nadaljevati odnosa.

 

Veste, kaj v življenju res šteje

Kar pomeni, da se dobro zavedate, da je bolje biti samski, kot v zvezi z napačnim in od svojih meril za nobeno ceno niste pripravljeni odstopati.

Zavedate se, da vsakega ne čaka pravljični konec

Ravno nasprotno, dobro veste, da se ljubezenske zveze velikokrat tragično končajo in prinašajo s seboj nemalo trpljenja ter solza. Ker nimate nerealnih pričakovanj glede tega, se vam zdi škoda energijo namenjati za nekaj, kar morda nima prihodnosti. Torej raje zveze sploh ne začnete.

Res je, da se s tem lahko oropate možnosti za lepo ljubezen, a na koncu šteje le, da ostajate zvezi sebi in svojim načelom.

Morda ste zastrašujoči

Ste uspešni, samostojni, pametni in neomajni. S svojim nastopom mnoge kar malo prestrašite in moški se pogosto bojijo pristopiti ter začeti pogovor. Ja, strah ima res velike oči.

Veste, kako se obvarovati

Inteligentni ljudje se zavedajo različnih nevarnosti v kateri koli situaciji, tudi denimo tedaj, ko naj bi se sprostili. Zato igrajo hladno, previdno in se praviloma obdajo z visokim zidom, ki ga praktično ni mogoče preplezati.

Vse to je morda značiln tudi za vas, kar pomeni, da z zabav domov praviloma odhajate sami.

Povzeto po portalu Miss7

Preberite še: Horoskop: Ta znamenja vam bodo zlomila srce

Morda vas zanima tudi: Zlata pravila vsake ljubezenske zveze


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)