Pet dokazov da je, čeprav ločen, dober moški

Če se sestajate z ločenim moškim, bodite pozorni na znake, ki dokazujejo, da je vreden vaše ljubezni.

30.5.2021 ob 5:05 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Pet dokazov da je, čeprav ločen, dober moški

Ločitve so dandanes vse prej kot redke, zato obstaja velika verjetnost, da bo nekoč vaše zanimanje ujel moški, za katerim je izkušnja z razpadlim zakonom.

Veste, da nekdo, ki ima za seboj ločitev, nosi kar nekaj prtljage in niste povsem prepričani, ali ste pripravljeni na razmerje s človekom, ki je bil deležen te lekcije življenja saj se sprašujete, kaj je do nje pripeljalo in kolikšna je njegova krivda.

Res je, enotnega odgovora na to vprašanje ni. So pa znaki, ki nakazujejo, da je več kot pametno razmisliti o tem, da bi mu dali priložnost. Kateri najbolj očitno pričajo, da je, čeprav ločen, dober moški, razkriva Your Tango.

Je dober oče

Ljudje, ki so dobri partnerji, so tudi dobri starši. Ter seveda obratno. Jasen pokazatelj, kako se nekdo obnaša v partnerski zvezi je zato njegov odnos do otrok iz prejšnjega zakona.

Je do njih razumevajoč, zaščitniški, se po ločitvi ne otepa odgovornosti, ki mu jo starševstvo ne glede na vse nalaga, stoji za svojimi otroki, se ti nanj lahko zanašajo, jih vodi in usmerja skozi vzgojo, si zanje vzame čas?

Če je na vsa ta vprašanja odgovor da, imate ob sebi zrelega človeka, ki se tudi v zvezi z vami ne bo izogibal obveznostim, ki jih nalaga odnos.

Sprejema svoj delež odgovornosti za ločitev

Kadar pripoveduje o ločitvi, bodite pozorni na vsako njegovo besedo. Je pravičen in spraven ali bojevit in manipulativen?

Njegov odnos do preteklih dogodkov in zlasti pogled na sam potek ločitve veliko pove o sprejemanju odgovornosti za celotno zadevo in odgovornost je nedvomno lastnost, ki jo od partnerja v razmerju smete in tudi morate pričakovati.

Spoštljiv je do svoje bivše

Še ena pomembna postavka. Zagotovo so med njima bili spori, nesoglasja in zadeve, ki jih nista mogla zaobiti, sicer do ločitve sploh ne bi prišlo.

A to, kakšen odnos goji do bivše o njem pove veliko več, kot konkretni razlogi za njuno ločitev.

Jo spoštuje kot nekdanjo partnerko in kot človeka, s katerim ga veže zgodovina? Jo ceni kot mamo njunih otrok? Je do nje spoštljiv ter tudi v morebitnih sporih razumevajoč? Ne pljuva po njej in je ne krivi za vse slabo, kar se jima je zgodilo?

Vse to na splošno veliko pove o zrelosti človeka, s katerim imate opravka in če sta z bivšo vzpostavila odnos, v katerem drug drugega lahko cenita in spoštujeta, imate ob sebi dobrega, čeprav ločenega moškega.

Je kot odprta knjiga

To sicer ne pomeni, da je vsak trenutek pripravljen razpredati o svoji izkušnji z ločitvijo, pomeni pa, da vam je pripravljen odgovoriti na vsa, z njo povezana vprašanja.

Jasno vam je orisal njegov odnos z bivšo in predočil obveznosti, ki jih ima do nekdanje družine. Ničesar vam v povezavi s tem ne prikriva, saj se zaveda, da so odprte karte pogoj za osnovanje odnosa, ki bi se lahko razpletel drugače, kot se je njegov prejšnji zakon.

Drži svojo besedo

Zadeva sicer ni povezana z ločitvijo, a dejstvo je, da je dandanes težko najti osebo, ki drži svojo besedo in dane obljube.

Če vaš dragi kljub temu, da ima obveznosti, ki izhajajo iz njegovega nekdanjega zakona, vedno drži besedo oziroma vas tedaj, ko je res ne more, o tem pravočasno obvesti, ni nobenega dvoma, da vas ceni in spoštuje ter s tem dokazuje, da je vredno z njim splesti gnezdo, pa čeprav se je njegovo prejšnje podrlo.

Preberite še: Izpoved: Štiri velike napake, ki sem jih zagrešila kot soproga

Morda vas zanima tudi: Sedem neprecenljivih lekciji iz obupnega zakona


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)