Zakaj se do svoje bivše vedem kot do boginje (resnična izpoved)

Dejstvo, da ločitev ni vedno grda, dokazuje resnična izpoved moškega, ki spoštuje in ceni svojo nekdanjo soprogo.

21.10.2020 ob 5:35 | Foto: Anya Berkut/Gettyimages | Avtor: M. FL.

Zakaj se do svoje bivše vedem kot do boginje (resnična izpoved)

Ločitve praviloma niso lepe in prebudijo veliko jeze, zamer ter so včasih povod za pravo vojno med nekdanjima zakoncema. A obstajajo tudi izjeme, kar s svojo pripovedjo dokazuje Makala Kozo Hattori, ki je takole zapisal za Your Tango:

Seveda je dejstvo, da se s soprogo razhajava, v meni zbudilo veliko dvomov. Med drugim nisem vedel, kako se med samo ločitvijo in po njej obnašati, kako se bom na vse, kar sledi, odzval.

A ne glede na vse, v nekaj nikoli nisem dvomil. In sicer v to, da bom svojo bivšo vselej spoštoval. Da te namere nikoli ne bi pozabil, sem sam sebi predočil pet razlogov, zakaj se do nje obnašati kot do boginje. Tu so moji razlogi:

Nekoč je zame bila boginja

Prvič sem jo videl na strani za spletne zmenke in bil prepričan, da je predobra zame. Vendar je, za razliko od številnih drugih žensk, z iskrenim in srčnim zapisom odgovorila na moje sporočilo.

Začela sva se pogovarjati preko spleta, razglabljala o najini zgodovini, identiteti, preteklih uspehih in padcih ter o sanjah za prihodnost.

Do tedaj, ko sva se sešla tudi v živo, sem že bil očaran. Bila je celo lepša in gracioznejša, kot na fotografijah, ki mi jih je pošiljala. Bila je boginja v mojem srcu in v mojih očeh.

Po poroki so prišli otroci, finančne zadrege ter socialne težave in začela sva se razhajati. Velikokrat je bila jezna, hladna in zamerljiva, kar je v končni fazi pripeljalo do ločitve.

A ko še enkrat pomislim na vse, še vedno v njej vidim boginjo. Prav tako sem sprejel svoj del odgovornosti za ločitev in za to, da se je v njej prebudila tudi temnejša plat osebnosti.

Je mama mojih otrok

Moja bivša soproga je 14 ur rojevala najinega prvega sina in je ne glede na vse muke, ki jih je doživljala, zavračala carski rez.

Rojstvo drugega sina je bilo veliko manj dramatično, a je po porodu dolgo okrevala. Če ne bi cenil dejstva, da je mama mojih otrok, potem ne bi znal ceniti niti tega, da sem oče Jetta in Foxa.

Želim si, da bi moja sinova imela ljubeče odnose z ženskami, zlasti pa da bi bila spoštljiva ter srčna do njune mame. In da bi to dosegel, jima moram biti dober vzornik.

Ne glede na vse, kar je bilo med nama, še vedno je mama mojih otrok. In vsaka mama si tako, kot vsak človek, zasluži spoštovanje. Spoštovanje moje bivše kot mame mojih otrok nama omogoča, da sva, čeprav ločena, še vedno odgovorna in zrela starša.

Vedno bo del mojega življenja

Svojo bivšo še vedno redno videvam. Vidiva se, ko prihajam po otroke in ko jih pripeljem nazaj. Čeprav ne živiva več skupaj, bo vedno del mojega življenja. Del moje zgodovine, moje sedanjosti in moje prihodnosti.

 

Nemogoče je povsem izbrisati nekdanje izkušnje, občutke ter povezave.

Naučila me je ceniti ženske

Prav po njeni zaslugi lahko cenim ženske in ženstvenost. Ona je čudovita skrbnica, zaščitnica, zaveznica. Premore izjemno moč in še sam včasih ne vem, od kje črpa neizmerno energijo, kako lahko sestavlja mozaik življenja in kako lahko skrbi sama za dom, družino, delo in otroke.

Kdor tega ne zna ceniti in spoštovati, ne more ustvariti pristnega odnosa z nobeno žensko, ki mu prekriža pot življenja.

Lahko sem pomirjen

Najlažje notranji mir najdem tako, da se do drugim obnašam na način, kot bi si želel, da bi se drugi obnašali do mene. Rad bi videl, da bi se moja bivša do mene obnašala kot do boga, zato se jaz do nje obnašam kot do boginje.

Vem, da se mnogim to zdi nerazumljivo in nepojmljivo, vendar sem na lastni koži spoznal, da je takšen pogled na bivšo in na nekdanjo zvezo tisti, ki lahko pripelje do mirnejšega življenja v sedanjosti in v prihodnosti."

Preberite še: Oči in mami ne bosta več skupaj: Kako otroka soočiti z ločitvijo staršev

Morda vas zanima tudi: 8 vprašanj, ki si jih morate obvezno zastaviti pred ločitvijo (ali razhodom)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)