Želim si, da bi to vedel(a) pred ločitvijo (osebne izpovedi)

Ločitev, čeprav je včasih neizbežna, ni prijetna, dobro pa je pred njo vsaj približno vedeti, kaj ji sledi.

9.9.2020 ob 5:35 | Foto: Antonio Guillem/Gettyimages | Avtor: M. FL.

Želim si, da bi to vedel(a) pred ločitvijo (osebne izpovedi)

Življenje je nepredvidljivo ter polno presenečenj. Ta niso vedno lepa in včasih prinašajo nemalo žalosti, skrbi ter vprašanj.

Prav ločitev je ena najbolj travmatičnih izkušenj in dobro je vsaj približno vedeti, kaj nekoga med njo in po njej čaka. Za Reader's Digest so zato tisti, ki so jo okusili na lastni koži razkrili, kaj bi želeli vedeti pred njo. Izkušnje bodo marsikomu lahko v pomoč ter oporo.

Nanjo glejte kot na poslovni dogovor

"Priznam, je težko, a med urejanjem pravnih in formalnih zadev, izključite srce. Zapomnite si, vaš odvetnik ni vaš svetovalec in terapevt. Je vaš pravni zastopnik. Pika." Karen L.

Z bivšim skušajte ohraniti dober odnos

"Imetje v mislih, da so v zgodbo vključeni otroci, za katere bosta vedno oče in mama in nikoli ne bi smeti pristati med dvema sprtima staršema. Otroke ogradita od vajinih zamer in se ne glede na vse trudita biti dobra starša.

V bistvu bi se o tem, kako bosta vlogi staršev igrala po ločitvi, morala natančno dogovoriti še preden so otroci soočeni z veliko spremembo v njihovem življenju." Stephanie M.

 

Dogajanje bo vplivalo na otroke

"Želim si, da bi se ob ločitvi bolje zavedal, kako bodo moje zamere in bolečine vplivale na hčerko. Življenje je bilo in je včasih še težko. A z mojo bolečino se ona ne bi smela obremenjevati." Phil R.

Naj vas ne bo strah

"22-letno vztrajanje v zakonu je bila ogromna izguba dragocenih let. Ločitve me je bilo strah saj mi je bivši grozil, da bom izgubila hčerko. Če bi o skrbništvu vse to, kar vem sedaj, vedela prej, ne bi tako dolgo odlašala z ločitvijo. Moja hči si zasluži lepo, mirno okolje in ne kaotičnega doma." Liz B.

Različni pogledi na starševstvo bodo ostali

"Najin največji izziv v zakonu je bilo premagovanje nesoglasji glede vzgoje. Prepirala sva se praktično o vsem, kar je povezano z vzgojo, od spoštovanja zasebnosti do zadolžitev, ki naj bi jih opravljali otroci. In ti spori z ločitvijo ne izginejo, čeprav starša ne živita več skupaj." Randy U.

Bodite pozorni na finance

"Želim si, da bi pred ločitvijo bolje poznala vse, kar je povezano z denarjem. On načinov varčevanja do vrednosti premoženja in zavarovanj." Lisa H.

Poslušajte notranji glas

"Ločila sem se, ker je moj mož popival vse od zgodnjega jutra do poznega večera. Opit je vedno izzival spore in nisem želela, da bi moji otroci odraščali v takšnem okolju.

A ne glede na to, kakšen razlog vas napeljuje k ločitvi, poslušajte notranji glas, naučite se poskrbeti zase, hkrati sprejmite pomoč, če jo potrebujete. Stojte za svojimi odločitvami in otroci vas bodo spoštovali, čeprav jih boste vzgajali kot samski starš." Gilly H.

Po ločitvi je še ljubezen

"Vseeno je, koliko otrok imate in koliko so stari, še vedno je veliko dobrih, samskih ljudi. Zlasti ženske pogosto slišimo, da po določeni starosti nismo več zanimive za nasprotni spol, vendar ne verjemite tega. Če boste želeli znova najti ljubezen, jo boste zagotovo našli." Erin O.

Preberite še: Mame po ločitvi o tem, kar o življenju samskih staršev večina zamolči (resnične izpovedi)

Morda vas zanima tudi: Nevarnejša od seksualne afere: Prevara, ki najpogosteje uničuje razmerja


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)