Pet jedi in pijač za boljši okus vagine

Če si želite, da bi vas dragi večkrat razvajal tam spodaj, ni vseeno, s čim si tešite žejo in lakoto.

21.12.2015 ob 9:00

shutterstock_294762803.jpg

Verjeli ali ne, okus vaše vagine je odvisen tudi od tega, kaj je pogosto na vašem krožniku in v kozarcu. Seveda igra pri tem pomembno vlogo pravilna higiena, a če se boste gostili s pravimi jedmi, vas bo vaš dragi najbrž oralno raje razvajal. Zato poglejte, kaj vašim intimnim predelom zagotavlja svež in prijeten okus.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Ananasov sok. Ta pozitivno vpliva tako na moške kot na ženske. Pregovorno je znano, da izboljšuje okus sperme, malce manj pa, da ima podoben vpliv tudi na ženske spolne organe. Kozarec ali dva svežega, naravnega ananasovega soka bosta dovolj. Enak  učinek ima tudi sok brusnic. Njunega močnega in specifičnega okusa se namreč navzame celo telo, zlasti pa telesne sluznice, seveda tudi sluznice spolnih organov.  

Jogurt. Še eno čudovito živilo, ki izboljšuje okus vagine. Predvsem zaradi vsebnosti probiotikov, ki pomagajo ohranjati zdravo bakterijsko in glivično ravnovesje v nožnici, preprečujejo glivična vnetja in ji s tem zagotavljajo svež vonj in prijetnejši okus.

Jabolčni kis. Kislost oziroma pH vrednost jabolčnega kisa je podobna naravni pH vrednosti vagine. Prav zato njegovo uživanje pripomore k njenemu zdravju in s tem boljšemu okusu, ki nikakor ne sme biti pretirano kisel in močan, pač pa blago kiselkast. Z jabolčnim kisom oplemenitite solate ali si vsak dan privoščite napitek iz treh žlic kisa, žlice medu in decilitra vode. 

shutterstock_118293667.jpg

Česen. Morda se vam zdi, da vonj po zaužitem česnu ne more biti prijeten, a na okus vagine beli stroki delujejo pozitivno. Vsebujejo namreč protibakterijske in proti glivične snovi, ki ščitijo pred okužbami nožnice in s tem skrbijo za njeno zdravje ter prijeten vonj in okus. Če vas je strah, da bi česen slabo vplival na druga področja spolnih radostih, si pomagajte z njegovimi nadomestki, ki prav tako učinkovito delujejo, kot česen sam. 

Voda. Žal se njene moči večina ne zaveda. Zlasti ne, ko gre za pravi vaginalni vonj in okus. Pravilna, optimalna hidratacija je prvi korak k zdravju celotnega telesa, s tem pa seveda tudi k zdravju spolnih organov. Voda med drugim spodbuja izločanje strupenih snovi iz telesa, ter se zato ne kopičijo v organizmu in ne povzročajo neprijetnih vonjav ter okusov. Voda je torej tudi v tem pogledu vaša najmočnejša zaveznica.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)