Osem razlogov, zakaj se je zaljubil v vas

Velikokrat pozornost nekoga, ki mu ukradete srce, pritegnete iz prav posebnih razlogov.

2.10.2021 ob 5:05 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Osem razlogov, zakaj se je zaljubil v vas

Včasih je težko natančno izluščiti tisto nekaj, zaradi česar smo za nekoga zanimivi ali je nekdo zanimiv za nas. Kajti veliko vlogo pri tem igra podzavest in dejavniki, na katere nihče sploh ne bi pomislil.

Vas zanima, zakaj se je on zaljubil v vas? Insider ima osem možnih odgovorov.

Podobni ste mu

Mnogim se zdijo privlačne osebe, ki so jim glede nečesa podobne. Morda je to zunanjost, morda starost, morda si delita podobne vrednote, družbeni status, skratka, nekaj vaju povezuje. Na zavestni in nezavedni ravni.

Podobni ste enemu od njegovih staršev

Še en fenomen privlačnosti: v partnerju velikokrat podzavestno iščemo podobnosti z enim od staršev. Žensko tako denimo velikokrat privlači moški, ki po videzu ali obnašanju spominja na očeta. Moški nemalokrat v partnerki išče mamo in izbere sopotnico z isto barvo oči, las, podobno višino ali značajem.

Morda je zaslužen vaš vonj

Vonj igra z vidika privlačnosti veliko vlogo. Ženske med ovulacijo denimo privlačijo moški, ki imajo v telesu več testosterona, moške podzavestno privlači vonj, ki ga ženske oddajajo v plodnih dnevih.

Sprejemanje drugačnosti

Načeloma je sprejemanje drugačnosti in odprtost do drugače mislečih močan dejavnik privlačnosti za oba spola.

Višina

Ta je pomembna z vidika žensk. Večina namreč izbira partnerje, ki so višji od njih. Predvsem zato, ker v njih podzavestno vzbujajo občutek zaščite ter varnosti.

 

Deljenje izkušenj

Znanost je že večkrat dokazala, da izkušnje, ki v telesu povišajo količino adrenalina, pozitivno vplivajo na privlačnost. Če vam je torej izpovedal ljubezen, potem ko sta dan preživela v adrenalinskem parku, imate sedaj pojasnilo, zakaj je izbral ta trenutek.

Živita blizu

Med ljudmi, ki živijo blizu, je več možnosti, da bo vzplamtela ljubezen, kot med ljudmi, med katerimi je velika fizična razdalja. Logično, kajti večja je verjetnost, da se prvi večkrat srečajo in se na koncu vzljubijo.

Radi se smejite

Smeh je privlačen, o tem ni nobenega dvoma in iskren nasmeh ter smeh iz srca zagotovo doprinese k atraktivnosti. Zato ni čudno, da ste zaradi pozitivnega pogleda na svet ujeli njegovo pozornost.

Preberite še: To je v ženskih očeh partnerjeva najprivlačnejša lastnost

Morda vas zanima tudi: To so tri najprivlačnejše lastnosti moških in žensk (lepote ni med njimi)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)