Osebe, katerih nasveti vam v ljubezenskih težavah ne bodo pomagali

Na seznamu so ljudje, ki so vam zelo blizu.

2.7.2017 ob 5:20

nasvet.jpg

Vsak se v razmerju kdaj znajde v zadregi, iz katere bi mu lahko pomagal dober nasvet. A ta je dobrodošel le, če je njegov vir pravi. Kajti, niso vsi tisti, ki vas obkrožajo, svetovalci, ki bi jim lahko verjeli ali se po njih zgledovali. Čeprav vam nimajo nobenega namena škodovati, lahko njihove besede vašo zvezo popeljejo v slepo ulico. Koga ne smete jemati za zgled in kdo za nasvete ni pravi naslov?

Več uporabnih namigov najdete na Facebooku.  

Starši

Ko ste bili majhni, so bili tisti, ki so vam pomagali iz takšnih in drugačnih zadreg ter vas skozi otroštvo in najstništvo popeljali v odraslo dobo. Res je, vselej ste se lahko zanesli nanje, a če boste še vedno računali na njihovo pomoč, boste svojemu razmerju na dolgi rok lahko škodovali.

Prav tako tudi, če se boste zgledovali po njihovem zakonu. Kajti vzorci, ki ste jih v otroštvu osvojili so vam res znani, niso pa nujno pravi ne glede na to, ali ste otrok ločenih staršev ali tistih, ki bodo kmalu praznovali 50 obletnico poroke. Na svojo zvezo ne smete gledati skozi prizmo zakona staršev. Ne samo, da je vsak odnos drugačen, mama vam bo najbrž svetovala glede na svoje izkušnje, časi pa se spreminjajo in vaše razmerje je umeščen v drugo dobo.

Prav je, da ste do svojih staršev odkriti, vendar njihovi nasveti najbrž ne bodo sovpadali s sodobnostjo. Hkrati vam bo dragi zameril, če se boste preveč naslanjali na primarno družino in ji zaupali intimne podrobnosti, ki zadevajo samo vaju.

Prijatelji

Le kdo se ne bi zgledoval po prijateljih? Tako srečni so videti na fotografijah, ki jih objavljajo na družabnih omrežjih, tako prijetno sproščeni, kadar na dvorišču prirejajo piknike in tako dobro se znajdejo v vlogi staršev. Vendar pozor, tisto, kar je videti v javnosti, ne odraža vedno realne slike onega, kar se dogaja za zaprtimi vrati.

Morda kdaj celo ujamete kakšno pikro pripombo na račun pomanjkanja seksa, a se ob tej le nasmejete ali jo namerno preslišite. Kajti, v resnici se nočete umešavati.

In če imate srečo, imate vsaj eno dobro prijateljico, ki ji lahko resnično zaupate svoje težave in dileme. Prav je, da se o njih z njo pogovarjate, ne iščite pa pri njej nasveta. Res vam hoče pomagati, vendar vas prav tako noče prizadeti in se bo trudila podati odgovor, ki vam bo najbolj popihal na dušo ne pa takšnega, ki bi vam prišel najbolj prav.

Če k temu dodamo še dejstvo, da prijateljica sliši le eno plat zgodbe in zato ni objektivna ali si, da vas ne bi izdala, ne upa postaviti na stran vašega soproga ter povedati tistega, kar si v resnici misli, si boste vendarle morali priznati, da njen nasvet najbrž ne bo pravi.

Znane osebe (zlasti tiste iz resničnostnih oddaj)

Ti res ne morejo biti vir informaciji in nasvetov za uspešno zvezo. V poplavi vseh novodobnih zvezd, ki v resničnostnih šovih iščejo (ter najdejo) ljubezen, marsikoga lahko premami misel, da bi lahko bili dober zgled in bi znali pravilno svetovati. Če jim je uspelo, vendarle nekaj počnejo prav, kajne?

Ne bo držalo … Takšne in drugačne zvezde so samo ljudje s svojimi težavami, ki se pokažejo šele tedaj, ko kamere ugasnejo. Skoraj pravljični začetek zveze še zdaleč ne pomeni, da bo ta uspešna.

Najboljših nasvetov o zakonu torej ne boste našli na cesti, med prijatelji ali na televiziji, temveč le pri nekomu, ki je objektiven in ve, o čem govori ter ne bo povedali tistega, kar hočete temveč ono, kar morate slišati.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)