Oblika dojk, ki je moškim najbolj všeč

Čeprav so okusi različni, večino moških očara določen tip dojk.

22.5.2020 ob 5:35 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Oblika dojk, ki je moškim najbolj všeč

Obstaja kar nekaj teoriji, ki skušajo odgovoriti na vprašanje, zakaj so moški tako obsedeni z ženskimi dojkami. Ena od njih navdušenje nad njimi utemeljuje z oksitocinom, hormonom, ki se v telesu sprošča med dojenjem. Ta isti hormon je zaslužen tudi za močno povezavo v ljubezensko-seksualnih odnosih, trdita znanstvenika ter avtorja knjige Kemija med nami, Larry Young in Brian Alexander.

"Moška obsesija s tem organom je dokaj nenavadna. Pripadniki človeške vrste so edini sesalci, ki so, lahko bi rekli, obsedeni z ženskimi dojkami v seksualnem kontekstu, jih masirajo in drugače stimulirajo med predigro ter med samim spolnim aktom," je povedal Young.

Kakšne pa so jim najbolj všeč?

Na to vprašanje so odgovorili znanstveniki s praške univerze Charles. Ti so dokazali, da obstaja oblika, ki bi jo večina moških umestila na prvo mesto.

In ne, srž privlačnosti se ne skriva v velikosti. Kajti junaki iz različnih delov sveta, med drugim iz Brazilije, Kameruna, Češke, Namibije in drugih držav so na podlagi fotografij ženskih dojk kot najlepše izbrali tiste srednje velikosti, natančneje dojke, ki jih podpira košarica modrčka z oznako B.

Veliko pomembnejši dejavnik od velikosti je v njihovih očeh čvrstost tega organa. Večina je namreč kot najlepše navedla pokončne dojke, ki so umeščene visoko na prsnem košu.

V njihovih očeh takšne nakazujejo plodnost, saj spominjajo na mladosten videz, ki je povezan z višjo možnostjo za zanositev. Kot so v zaključku zapisali strokovnjaki, bi povprečen moški raje izbral dojke, kakršne ima Jennifer Lawrence, kot prsi, s kakršnimi se ponaša  Kim Kardashian .

Zakaj prav dojke?

Pa se vrnimo na začetek: kje se skriva privlačnost ženskega oprsja?

En od odgovorov na to vprašanje je nedvomno v tem, da so močna erogena cona in znatno povišajo vzburjenje tistega, ki razvaja in onega, ki je deležen razvajanja. Pri 82. odstotkih žensk stimulacija dojk poveča vzburjenost, 60 odstotkov pripadnic nežnejšega spola ljubimca prosi, naj jim razvaja dojke, je pokazala nedavna študija univerze Sheffield.

Na milijone umetniških del, ustvarjenih v zadnjih 100 tisoč letih ter tudi uspeh revij, kot je Playboy več kot očitno dokazujejo, da so moški izjemno orientirani k temu organu. Kot navajajo nekateri strokovnjaki, to ni pogojeno z vzgojo, temveč je v obliki nagona globoko zasidrano v možganih.

Ena od terorji, ki skuša pojasniti, zakaj so moški tako navdušeni nad oprsjem trdi, da lepe, jedre dojke moškemu jasno sporočajo, da je ženska zdrava ter sposobna roditi in vzgajati podmladek. Druga hipoteza navaja, da privlačnost prihaja z zadnje strani: v smislu, da dojke spominjajo na zadnjico.

Kajti pripadniki človeške vrste so eni redkih, če ne celo edini, ki se ljubijo s pogledom drug v drugega, prsa zato prihajajo v prvi, zadnjica pa v drugi plan.

Preberite še: Ne le geni, vse to vpliva na velikost dojk

Morda vas zanima tudi: Deset oblik prsnih bradavic in kaj je skupno vsem


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)