To je pri iskanju ljubezni najpomembnejše (nasvet profesionalne ženitne posrednice)

To so nasveti, ki jih pri iskanju ljubezni deli izvedenka, ki je do srečne zveze pomagala že mnogim parom.

24.2.2019 ob 4:59

moski_zenska_par_obala_ljubezen.jpg

Le kdo si ne želi najti ljubezni? Načinov, kako vendarle srečati tistega pravega ali pravo, je veliko. Od osebnega spoznavanja do uporabe temu namenjenih spletnih strani, so pa na voljo tudi ženitni posredniki in ti nedvomno poznajo nekaj zvijač, ki lahko pomagajo do cilja na tej poti.

Za Insder je nekaj osnovnih razkrila Nora DeKeyser, lastnica ženitne posredovalnice. Kaj je po njenem mnenju pri iskanju ljubezni najpomembnejše?

Najprej se zazrite vase

Nič ni narobe, če imate pričakovanja, celo seznam lastnosti in kvalitet, ki jih pri bodočem partnerju pričakujete. A najprej se morate zavedati, da boste nekoga s pričakovanimi kvalitetami pritegnili le, če jih imate sami.

"Vprašanje, ki si ga velika večina pri iskanju sorodne duše ne zastavi se glasi: Premorem sam(a) lastnosti, ki jih pričakujem od življenjskega sopotnika? Lahko je imeti zahteve in soditi druge, veliko teže pa je kritično presojati sebe. Če sami ne premorete strasti do življenja, kako lahko pričakujete, da boste našli človeka, ki se s tem lahko pohvali?

Če sami nimate trdnih življenjskih norm, kako se nameravate ujeti z nekom, ki jih ima?

Rešitev je preprosta: najprej se zazrite vase, bodite kritični do sebe in do svojega obnašanja, šele nato postavite kriterije za morebitnega partnerja," prvo postavko niza posrednica.


Vedite, da videz zbledi

To, da lepota ni večna, že veste. Zato naj ta kriterij ne bo osnoven pri iskanju sorodne duše.
"Kadar ima katera od mojih strank stroge zahteve glede videza nasprotne strani, ji zadam preprosto nalogo: pomislite na tri svoje najboljše prijatelje.

Najbrž si po videzu niso prav nič podobni, premorejo pa kvalitete, zaradi katerih so v ozkem krogu ljudi, ki jih imate radi: humor, inteligenco, empatijo, altruizem, poštenost, karkoli vam je všeč in cenite," je povedala DeKeyserjeva.

In prav to bi po njenem mnenju moralo biti ključno tudi pri iskanju sorodne duše. Kajti to so za trajno razmerje ključne lastnosti in ne izklesane mišice, modre oči ter črni lasje.


Ne silite v zakon

Je že tako, da naj bi po družbenih pričakovanjih obstajala prava starost za poroko. Nekje okoli tridesetih? A samo zato, ker se z nekom sestajate leto ali dve ter se bližate kritični starosti ne pomeni, da se morate poročiti.

"Zaupajte občutku. Če menite, da še niste pripravljeni na zakon, ga ne sklenite. Če niste prepričani v to, da bi se preselila skupaj, prav tako počakajte. V kolikor dvomite v naslednji korak, ga ne storite," svetuje DeKeyserjeva.


Ko najdete ljubezen, se zanjo trudite

Najtežja stvar pri iskanju ljubezni niso zmenki. Najtežje je z nekom, ob katerem se pojavijo metuljčki v trebuhu, najti pravo povezavo ter jo ohranjati. Zato tedaj, ko srečate tistega pravega, ne pustite, da vam uide, čeprav zadeve ne tečejo vedno gladko.

"Obdobje medenih tednov mine. Videli boste stvari, ki vas bodo motile, včasih boste nejevoljni, včasih bo slabe volje on, a vedite, nihče ni popoln in pridejo trenutki, ko je treba zamižati na eno oko ter se zavedati, da se je za ljubezen treba truditi in zanjo skrbeti.

Sklepajte kompromise, komunicirajte in bodite pošteni, predvsem pa dovolj samokritični da si boste priznali, da tudi sami niste popolni. Bodite ljubeči in prizanesljivi, da bosta lahko skupaj premagovala takšne in drugačne zagate," spanje na lovorikah odsvetuje posrednica.


Avtorica:
M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: Dokazi, da je v postelji sebičen (in načini, kako to popraviti) ali pa Usodne navade, ki bodo uničile vajino zvezo

Priporočamo tudi: To so besede, ki moške najbolj prizadanejo


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)