To! je ključna sestavina, ki zagotavlja odličen seks

Ne tehnika, ne velikost in ne izjemna kemija. Ključnega pomena je nekaj povsem drugega.

28.9.2018 ob 3:30

shutterstock_246246151.jpg

Nora kemija, izvrstne veščine, fizična kondicija, prava dolžina in orgazem. Mnogi menijo, da dobrega seksa brez teh sestavin ni. A zdi se, da se prav zato mnogi motijo. Strokovnjaki namreč pravijo, da do izjemne spolne izkušnje vodi zgolj ena stvar: popolna predanost.

Ne cilj, pomembna je pot

Glavni elementi te pa so osredotočenost med samim spolnim aktom, občutek globoke erotične intimnosti, dobra komunikacija, iskrenost ter želja partnerjev po ugajanju drug drugemu.

"Nekateri pari veliko preveč pozornosti namenjajo samemu orgazmu in prav s tem spolni odnos oropajo številnih občutij. Premalo se namreč posvečajo erotičnemu dejanju ter preveč končnemu cilju (ta je seveda vrhunec). S tem pa ne spoznajo, da lahko seks nudi izjemno zadovoljstvo, tudi če na koncu orgazma ni," so prepričani spolni terapevti.

Tudi konkretni dokazi

Večina od dva tisoč sodelujočih v britanski raziskavi, ki je prišla do prej omenjenih zaključkov, je popolno predanost navedla kot najpomembnejši element odlične spolne izkušnje, saj potencira medsebojno spoštovanje, sprejemanje in nežnost, ki so bolj pomembne celo od spolnega viška samega.

Videz in tehnika pa sta se znašla na samem dnu seznama tako imenovanih sestavin dobrega seksa.

Avtorica: M. FL.
Foto: Shutterstock

Preberite še: "Je to normalno?" 10 iskrenih odgovorov na zoprna vprašanja povezana s seksom ali 10 stvari, s katerimi se moški med seksom najbolj obremenjujejo (a tega ne povedo) 

Priporočamo tudi: Analni seks: 13 stvari, ki jim mora vedeti vsaka ženska


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)