To je ključna lastnost žensk, ki se jih moških bojijo

Inteligentne ženske za moške predstavljajo izziv, a se jih v resnici bojijo.

12.3.2019 ob 9:25

zenska_moski_nasmeh_zveza_strah.jpg

Znanstveniki so dokazali tisto, o čemer se že dolgo šepeta: če je ženska bolj uspešna od moškega, se njegov občutek možatosti ob njej zmanjša. Oni res radi na zmenek peljejo nadpovprečno inteligentno in uspešno pripadnico nežnejšega spola, za resne zveze pa vendarle raje izberejo takšno s povprečnim inteligenčnim količnikom, ki jo po možnosti glede na stopnjo inteligence celo prekašajo.

Tega se morda niti ne zavedajo temveč izbirajo povsem nevede, saj je v njihovi podzavesti prisoten strah pred ženskami, ki bi jih lahko kakorkoli nadvladale.

Povedano so v skupni poizvedbi dokazali strokovnjaki iz treh akademskih ustanov: Lora E. Park z univerze Michigan, Ariana F. Young z univerze New York in  Paul W. Eastwick z univerze Texas, ki so preučevali, kako inteligenca žensk vpliva na privlačnost med spoloma.

Izvedli so niz raziskav, v katere so vključili nekaj sto moških. Rezultati so pokazali, da jih inteligentne ženske privlačijo, a le dokler je med njimi določena psihološka oddaljenost. Kar 86 odstotkov vprašanih je namreč izjavilo, da bi jih peljalo na zmenek. A ko se odnosi zbližajo in se psihološka oddaljenost zmanjša,  jim bolj zanimive postanejo manj inteligentne pripadnice nežnejšega spola, saj ob njih nimajo občutka manjvrednosti.

Prav na podlagi teh dognanj so zaključili, da se moški v resnici bojijo uspešnih žensk, saj se ob njih počutijo manj možate.  Zanje so sicer privlačne in zanimive. A le dokler je med njimi primerna distanca in v nobenem pogledu ne ogrožajo njihove superiornosti. 

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: Mokro je vedno boljše (in še 6 drugih nasvetov za boljši seks) ali pa Znanstveni dokazi, zakaj je dobro biti samski

Priporočamo tudi: 4 koraki, s katerimi bo orgazem lažje dosegljiv (nasvet spolnega terapevta)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)