Teh 6 malenkosti si fant želi v razmerju s tabo

Poleg seksa, seveda.

8.2.2019 ob 5:10

moski_zenska_postelja_seks_odnosi_zveza.jpg

Verjetno bi veliko moških na vprašanje: "Česa si želiš v zvezi?" odgovorilo z eno besedo: seks. Veliko seksa. A vendar to še zdaleč ni edina kvaliteta, ki jo pričakujejo. Teh je veliko več. Med drugim sledečih šest.

Možnost ne seksati

Zanimivo: kljub temu, da je seks na lestvici prioritet, če že ne na prvem mestu, pa vsaj nekje pri vrhu, je tam tudi možnost ne seksati in ob tem ne poslušati očitkov ter celo brisati dragi solza.

Včasih pač ni pri volji in tedaj ni potrebna drama. Zato brez obtožujočih pogledov sprejmi, da kdaj zavrne tvoje nespodobno povabilo in ti pozornost izkaže drugače. Denimo s tem, da ti zmasira noge. Kar tudi ni slabo.

Občutek, da ni primoran početi vsega, kar hočeš ti

Ti bi želela, da gresta na večerjo k tvojim staršem, on bi raje ostal doma. Ti bi šla v kino, on bi raje s prijatelji gledal tekmo. Ti bi nazdravila z martinijem, on bi raje viski. Drži, da je razmerje polno prilagajanja, a to ne pomeni, da se mora on tebi (ali ti njemu) podrejati.

Iskanje kompromisov bo v takšnih in podobnih primerih veliko boljša pot, kot trmasto vztrajanje pri svojih zahtevah ali kuhanje mule, kadar jim ne ugodi.

Občutek, da je zate nekaj posebnega

Življenje je noro, kaotično in zvečer še zadnje atome energije porabita za najnujnejša opravila, drug na drugega pa kar malo pozabita. Kam to vodi, si najbrž lahko misliš. Zato mu nikoli ne pozabi povedati ali pokazati, kako poseben je zate in kako ga ceniš.

Tako, kot si tedaj, ko ti kar tako prinese šopek rož vesela ti, bo vesel on, če ga boš prijetno presenetila. Pa čeprav zgolj s tem, ko mu boš po napornem dnevu ponudila pijačo, mu večkrat povedala, da je zate neprecenljiv in mu zašepetala, da bi rada samo z njim preživela kakšen teden ali vsak konec tedna.

Sprejemanje dejstva, da ima prijateljice

Bodimo pošteni: preden te je spoznal, je imel prijateljice. Nikoli ni z njimi bil romantično povezan, nikoli ni seksal z njimi, kajti vedno so bile zgolj prijateljice in nič več. 
In zakaj naj bi se jim sedaj, ko je v srečni zvezi s teboj, odpovedal? Zakaj se z njimi ne bi smel srečevati in tudi družiti?

Zato mu zaupaj. Zaupanje prvi pogoj uspešne zveze. Ti pa sama dobro veš, kako lepo je ob sebi imeti prave prijateljice. To mu vendar moraš privoščiti.

Da pomisliš, preden se odzoveš

Spori so v vsaki zvezi neizbežni in jezik včasih deluje hitreje od možganov. Dejstvo. Tako kot je dejstvo tudi, da je pametno najprej malo pomisliti, globoko zadihati in šele nato ubesediti čustva, občutke, jezo in strahove. 

Še vedno mu bodo prišli do srca, ne bodo pa zveneli kot napad ali grožnja. In priznaj, tudi sama si tedaj, ko stojita na nasprotnih bregovih, želiš prav tega.

Da bi se po stanovanju večkrat sprehodila gola

Kajti tvoje telo je zanj najlepše. Zato sovraži, kadar ga celo v postelji skušaš skriti. Sedaj, ko veš, da ga boš s tem, ko se boš mimo njega sprehodila gola, na moč razveselila, mu privošči ta pogled. Večkrat.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: Devet fantov o tem, kako so med varanjem ujeli svoja dekleta ali pa Zato se vezani moški ne odpovedo masturbaciji

Priporočamo tudi: Če zvečer počneta to, ogrožata vajino razmerje


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)