Pravila, da neobvezen seks ne bo strl srca

Ključna so jasna pravila in enaka pričakovanja.

29.9.2016 ob 2:05

par_shutterstock_414052609.jpg

Razmerje, v katerem je edina povezava med dvema dober seks, se marsikomu v določenem obdobju življenja zdi čudovita ideja. V resnici je lahko takšno. A le, če oba igrata po pravilih, ki za takšen odnos veljajo in se zavedata, kaj vaju v njem lahko doleti. Kako torej ob prijateljstvu z uslugami ravnati in kaj od njega pričakovati?

Več zanimivih dejstev najdete na Facebooku.  

Prepričajta se,  da imata oba v mislih enak odnos

To je najpomembnejše. Preden se spustita v takšno zvezo, se resno pogovorita o tem, kaj drug od drugega sploh pričakujeta. Morda se vam zdi to odveč. Zakaj bi se pogovarjala o nečem, kar naj bi bilo le za zabavo? Zato, da bo zgolj pri njej tudi ostalo.

Če vajina pričakovanja niso enaka, o takšni zvezi ne gre razmišljati, kaj šele jo osnovati. Zadeva se namreč ne bo srečno končala in en od vaju bo na koncu utrpel srčne rane. Le z jasno dorečenimi pravili, mejami in pričakovanji se bosta zavarovala pred tem, da bi kdo bil prizadet.

Nikoli z nekom, do katerega gojite čustva

Ne privlači vas le spolno in v neobvezen odnos se nameravate spustiti zgolj z namenom, da bi se iz njega lahko razvilo kaj več. V tem primeru je zagotovo bolje, da čim prej pozabite na vse skupaj. Seveda se boste počutili odlično, ko bosta preživljala skupne trenutke, a ko se bo vajin čas iztekel, boste občutili neizmerno praznino.

Prijateljstvo z uslugami praviloma ni stopnička pred trajnejšo zvezo, temveč je največkrat sam vrh odnosa. Čustev vanj ne vpletajte. Če tega niste sposobni, ga sploh ne začenjajte. 

Najbrž ne boste edini

Čeprav je on res morda edini, s katerim imate takšen odnos, upoštevajte možnost, da vi pri njem niste. Prijatelj z uslugami ni vaš fant, z njim niste v razmerju, kjer bi bila drug drugemu predana. Vse to pomeni, da nikoli ne pozabite na varen seks in zaščito pred spolnimi boleznimi ter nosečnostjo.

Najbrž boste malce ljubosumni, ko se bo pred vami spogledoval z drugimi, a za to nimate pravice, saj ste vendar na sproščen odnos pristali tudi sami. Prav tako se zavedajte, da je takšno "razmerje" na trhlih temeljih in se zato lahko hitro konča, odločitev o koncu pa ne bo nujno vzajemna. Morda bo on (ali vi) spoznal nekoga, s katerim bi osnoval trajnejšo zvezo in bo zato vajino prijateljevanje končal.

Sodili vam bodo

Ko se bodo zadeve razvedele (kar se bo zgodilo) boste deležni neprijetnih pogledov, nadležnih komatarjev ter pikrih pripomb. Ne glede na to, kdo vam bo sodil, ne ozirajte se na nikogar drugega, razen nase. Gre za vaše življenje in vaše telo ter pomembno je, da ste zadovoljni in srečni, kaj o tem menijo prijateljice, sestra ali mama, ne šteje.

Če vas torej neobvezujoče razmerje osrečuje, nadaljujte z njim. In ga končajte takoj, ko se vam zazdi, da vam v njem ni več prijetno. Vse, za kar morate poskrbeti, je vaša varnost, sreča in zavedanje, v kaj se spuščate. Zlobni jeziki ter obsojajoči pogledi niso vaša skrb.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)