Kaj storiti, ko smo v razmerju, a se zaljubimo v nekoga drugega?

Se upreti in ohraniti zvezo, v kateri smo, ali dati priložnost novi ljubezni?

22.11.2018 ob 7:15

moski_zenska_pisarna_cvek_racunalnik.jpg

Človeška narava je zapletena in včasih preseneti vas same. Zlasti tedaj, ko se v nekoga zaljubite kljub temu, da ste v čisto srečnem in stabilnem razmerju. Kajstoriti v tej zmešnjavi?

Zastavite si prava vprašanja

In odkrito odgovorite nanje. Če ste se zaljubili v nekoga kljub temu, da ste že v zvezi, to lahko pomeni, da v njej ni vse v najlepšem redu, čeprav ste bili do usodnega trenutka povsem prepričani v nasprotno. Zaljubljenost je pogosto posledica obsesivnih misli, te pa največkrat nakazujejo, da vam v psihološkem smislu nekaj manjka. Torej je čas, da se dodobra zazrete v svojo zvezo in ugotovite, kaj bi to lahko bilo.

Kdo je on?

Je tisti, ki vam je izmaknil tla pod nogami nekdo, s katerim bi se dejansko shajali, če bi bili samski ali vas privlači le zato, ker je po svoje prepovedan sadež? Morda vas je očaral zgolj s svojim videzom. Le kdo bi se uprl postavnemu temnolascu, čeprav vas kaj več kot njegova zunanjost, ne privlači. Razmišljajte trezno. (Čeprav je tedaj res malce težko).

Dajte si čas

Zaljubljenost s časom mine. V resnici ne traja dolgo in najbrž se iz vsega skupaj ne bo izcimilo nič resnejšega. Zato, preden sploh razmišljajte o kakršnih koli korakih, počakajte. Včasih so dovolj zgolj trije dnevi.

Bodite realni

Bi res zapustili sedanje razmerje ter skočili v naročje nekomu, ki ga komaj poznate samo zato, ker imate ob njem mehka kolena in metuljčke v želodcu? Najbrž ne. Poglejte na zadevo z realne plati. Kaj lahko boste spoznali, da si v resnici ne želite nikogar drugega, kot vašega partnerja.

Pogovorite se z dragim

Kot že rečeno, zaljubljenost velikokrat izhaja iz dejstva, da vam v razmerju nekaj manjka. Pogovor z dragim bo kaj lahko razkril, kaj bi to bilo in vam pomagal preboleti močna čustva, ki jih žal ne gojite do njega. Ni treba povedati, da ste zaljubljeni v drugega, povejte pa, da se včasih v razmerju počutite osamljeni, da bi radi malce več pozornosti in da se vam zdi, da nista več tako povezana, kot sta bila nekoč. Če je vašemu izvoljencu mar (kar mu najbrž je), bo pripravljen skupaj z vami to spremeniti in znova se boste zaljubili, le da tokrat vanj.

Predstavljajte si sebe v življenju z obema

Morda se res zdi, da bo sanjarjenje o tem, da bi se predali naročju nekoga drugega, usodno za vašo trenutno zvezo, a v resnici ni tako. Ob zamišljanju življenja s simaptijo boste morda že v sanjah naleteli na zapreke, za katere vam bo zdrav razum povedal, da jih ne bosta mogla premagati. Zlasti, če se boste ob tem zazrli v prihodnost, ki vas čaka s sedanjim partnerjem.

Ozavestite podzavest

V človeški naravi je iskati ljudi, ki so nam všeč. Nagonsko iščemo tiste, s katerimi bi imeli zdrave in močne potomce. Samo, ker vas vaš instinkt prepričuje, da bi s postavnim in inteligentnim gospodom lahko ustvarili zdrave naslednike, ne zanemarite tistega, kar vam govori zdrav razum.

Ne prenaglite se

Zaljubljenost ne sme biti razlog in ne izgovor za hitre, nepremišljene odločitve. Ne mislite, da pomeni, da do partnerja ne čutite ničesar več in da bi ga morali zapustiti. Vedite, da skozi rožnata očala na svet ne gledate realno in da trenutno večino časa ne razmišljate trezno. Zato počasi, da ne bi kasneje odločitev obžalovali.

Pomislite, kaj vaju veže s partnerjem

Za vama je že lepa zgodovina, prežeta s skupnimi spomini, izkušnjami, vzponi in padci. On vas dobro pozna, se zaveda tudi vaših napak, pa vas kljub temu ljubi, podpira, spoštuje ter sprejema. Nihče tega ne bo mogel nadomestiti. Vsaj ne tako hitro, kot si trenutno mislite.

Počakajte, da mine

Bodite zaljubljeni. Dokler ne počnete ničesar, s čimer bi ogrožali svojo trenutno zvezo, s tem ne škodujete nikomur. Zaljubljenost je lepa, skrivnostna ter zato vabljiva in kljub njej ste lahko povsem predani partnerju. Torej uživajte in počakajte, da mine. Zagotovo se bo to zgodilo, ob spominu nanjo pa se boste tedaj, ko bosta z dragim nabirala nove izkušnje, samo še nasmehnili.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: 5 znakov, da vajino razmerje postaja resno ali pa Horoskop: najboljši erotični nasvet za vsako znamenje


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)