Pozor: tako z igranjem orgazma uničujete razmerje

Pretvarjanje v postelji nikomur ne koristi.

12.1.2019 ob 5:43

par_seksi_moski_zenska_orgazem_micna.jpg

Seks je višek intimnosti in dvema, ki se mu predajata, prinaša velike užitke. Prav tu se nemalokrat zatakne in en od njiju, praviloma ona, vrhunca ne doživi. A da njega ne bi prizadela, užalila ali ponižala, to zamolči in uporabi svoje igralske sposobnosti.

Igranje orgazma v resnici ni nobena redkost, večina žensk in tudi nemalo moških se vsaj občasno zateče k tej praksi, ki pa nikoli ne sme postati stalnica. Tri odlične razloge, zakaj morate takoj prenehati z igranjem orgazma, izpostavlja Your Tango.

Z igranjem nikoli ne boste odkrili, kaj vam je resnično všeč

Če boste vselej molčali, igrali in sebi ter dragemu ne boste priznali, kaj vam je v postelji všeč in česa ne marate, bo on vedno znova uporabljal prijeme, za katere je prepričan, da brezhibno delujejo. Kajti, zakaj spreminjati nekaj, kar pripelje do cilja? Vi pa boste vselej ostali na suhem.

Bolje je zato z besedo na dan. Spoznavajte svoje telo z masturbacijo in svoje znanje vnesite v seks v dvoje. Le tako boste nekoč končno deležni tistega, kar si tako želite.


Sčasoma v seksu ne boste več uživali

Seveda orgazem ni edina pozitivna plat seksa, a bodimo odkriti, večina pričakuje, da se bo spolni akt končal z njim. Ne samo zaradi občutkov, ki med njim prevevajo misli in telo, temveč tudi, ker dober orgazem še dolge ure zagotavlja dobro razpoloženje, lepši videz, boljše zdravje, močnejšo povezavo med ljubimcema in še bi lahko naštevali.

Skratka, če boste vedno ostali brez zaključka, seks ne bo več prinašal pravega užitka in ne zadovoljstva. Namesto, da bi se mu povsem predali, boste komaj čakali, da se akcija konča, vaš libido bo vse nižji, kar bo v končni fazi vodilo v zavračanje telesne ljubezni in v sušo v spalnici.

In kar je pri tem najhuje: dragemu se niti sanjalo ne bo, zakaj mu vsak večer obrnete hrbet.


Vedno boste razočarani

Če boste znova in znova zaigrali orgazem, se pretvarjali in po tihem upali, da bo tokrat pa res drugače, bo vsak spolni odnos vodil v večje razočaranje. To razočaranje se bo počasi, a vztrajno preneslo na vse ravni odnosa. Postali boste vse bolj nejevoljni, jezni in negativno nastrojeni do nekoga, ki za vse skupaj v resnici ni prav nič kriv.

Če torej iz kakršnegakoli razloga orgazma ne doživite, to partnerju povejte. Ne pretvarjajte se, da uživate, če v resnici ne. Kajti ob igranju vrhunca ne boste na slabšem le vi, temveč tudi vaš dragi in vajin odnos.


Avtorica:
M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: Ni najbolj obdarjen? To je najboljša poza za vaju (penetracija je tako najgloblja) ali pa 6 najpogostejših razlogov, zakaj ženske končajo razmerje (razkrivajo partnerski terapevti)

Priporočamo tudi: Zakaj nas tako privlači prav določena oseba 


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)