Povsem jasni znaki, da ni zaljubljen vate

Čas je, da odpreš oči.

11.4.2018 ob 3:45

zaljubljen_ThinkstockPhotos-585509704.jpg

Včasih tega ne vidiš, včasih si le zatiskaš oči pred dejstvom, da ti s svojim obnašanjem več kot jasno sporoča, da ni zaljubljen vate. Prepoznaj tri jasne pokazatelje, da njegovo srce ni tvoje in si priznaj: čas je, da se posloviš, ne glede na to, kakšna čustva do njega gojiš ti.  

Nikoli nima časa zate

Spoznala sta se preko spletne klepetalnice, nato sta se sestala v živo. Na zmenkih se je vse odvijalo dobro. Več kot očitno je bilo, da je na njih užival prav tako, kot ti.

Po nekaj prvih zmenkih ti je občasno poslal sporočilo, te celo poklical, nenadoma pa je postal zelo zaposlen in že več tednov se nista slišala, kaj šele videla. Dopoveduješ si, da ni s tem nič narobe in sprejmeš dejstvo, da odnos vzdržujeta le še preko klepetalnice. Tudi to je prav zabavno.

Nekaj prisrčnega ti napiše zjutraj in zvečer, včasih čez dan, ti si prepričana, da vama gre odlično, tedni pa bežijo. Verjameš, da si mu všeč, zakaj bi ti sicer pisal, kajne?

Vajino virtualno komunikacijo si razlagaš kot njegovo zaljubljenost vate. Ti si morda res vanj in cel dan misliš nanj, sanjariš o njegovih očeh (čeprav se komaj še spomniš, kakšne so) in gradiš vajino skupno prihodnost.

Tu je padec na realna tla: on očitno ni zaljubljen vate. Kajti, če bi bil, bi se potrudil, da bi se videla.

Razumljivo je, da dejstvo težko sprejmeš, a kadar si fant s teboj zgolj dopisuje, verjetno nisi edina na njegovem seznamu priljubljenih. To se mu zdi zabavno, s tem hrani svoj ego in kar je najpomembnejše, ti izgubljaš dragoceni čas. Kajti, če se ni pripravljen potruditi, da bi se redno videvala in bi si želel poljubiti tiste ustnice, ki jih v sporočilih tako opeva, to ni to. Besede so poceni, dejanja štejejo in na podlagi njegovih je povsem jasno, da ni pravi zate. Pika. Konec.

Pove ti, da noče razmerja

Že na prvem zmenku je bil povsem odkrit: noče razmerja in nič resnega. Še naprej se s teboj sestaja, pogovarja, gleda tvoje oči in te spravlja v smeh. Njegova pozornost ti godi, zato tisto, kar je jasno izrazil, pozabiš.

In začne se sanjarjenje. Njegovih besed ne jemlješ resno ter zidaš gradove v oblakih. Verjameš, da si je, ker je spoznal prav tebe, že premislil.

Padec na realna tla: želiš verjeti, da si ti v njegovih očeh drugačna, a v resnici nisi. Kajti ne glede na to, koliko zanimanja kaže zate, kako se skupaj zabavata, on noče odgovornosti, ki jo prinaša dolgo razmerje. Verjemi, v tej zgodbi še zdaleč nisi edina, a tako kot vse, ki razmišljajo enako kot ti, boš na koncu razočarana. Zato pozabi na svoje sanje in se raje spomni njegovih besed.

Pozornost ti posveča le v družbi

Kadar sta skupaj v družbi prijateljev, se s teboj pogovarja, se spogleduje in zdi se ti, da ima oči samo zate. A tedaj, ko zabave ni na dnevnem redu, zanj skoraj ne obstajaš. Morda ti kaj napiše na Facebook in všečka tvoje fotografije. Tudi kakšno kratko sporočilo od njega prejmeš, nikoli pa te ne povabi na pijačo, večerjo, kavo. Zato si zmedena, a gojiš upanje.

Misliš si tako, kot bi si mislila vsaka v tvoji situaciji: sramežljiv je, ali, pač nima časa. Ti izgovori so zate dovolj in tvoja domišljija dela s polno močjo. V smer, kako bosta nekoč postala srečen par.

Sprašuješ se, kdaj se bosta končno sestala in kdaj bosta začela hoditi na zmenke. Zagotovo si mu všeč, kajti ko sta v družbi, ti namenja čisto vso pozornost.

Soočenje z resničnostjo: zbudi se, kajti to se ne bo zgodilo.

Če bi mu bila všeč, bi te nedvomno povabil ven. Celo najbolj sramežljiv bi zbral dovolj poguma. Fant z resničnimi romantičnimi nameni bi storil prvi korak. V kolikor ga čakaš in čakaš, žal ni zaljubljen vate. Ne glede na to, kako močno se ti zdi, da si ga povem očarala. Občutek te vara.

In dobra novica: sedaj ko veš, kako zadeve stojijo, imaš proste roke, da poiščeš nekoga, ki je vreden tvoje ljubezni. Ne sprijazni se z drobtinicami, saj lahko dobiš pravo stvar. Stopi naprej z dvignjeno glavo in poišči fanta, ki si bo zate vzel čas ter ti bo jasno dal vedeti, da si zanj ena in edina.

Avtorica: M. FL., povzeto po pisanju Your Tango
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)