Pet neznank o Georgu Clooneyu

Ni samo lep in postaven, je tudi podjeten in zabaven.

14.8.2016 ob 6:30

george_RTX2E041.jpg

Hollywoodska ikona, lomilec src in popoln kavalir. Pri 55. letih Geroge Clooney še zdaleč ne razmišlja, da bi končal kariero. Čeprav se pogosto pojavlja tako na filmskem platnu, kot na rdečih preprogah in v medijih ter ga večina dobro pozna in obožuje, še vedno obstajajo stvari, ki jih o njem vedo le redki.

Več zanimivosti poiščite na Facebooku

Šolanja ni dokončal

Navdih in idol mnogih je vse svoje dosežke dosegel brez akademskega naslova. Čeprav se je izobraževal na univerzah v Cincinnatiju in Kentuckyju, se z diplomo ne more pohvaliti. Je pa njegov uspeh dokaz, da je včasih ta dosegljiv zgolj z delom, tveganjem in z zastavljanjem pravih ciljev. Kljub temu naj to ne bo izgovor in tolažba za vse, ki so šolo iz takšnega ali drugačnega razloga obesili na klin.

Je velik šaljivec

V zadovoljstvo (ali strah in trepet) njegovih prijateljev in kolegov, je Clooney zelo zabaven in norčav. Nekoč je s slači fantom na prizorišču snemanja presenetil kolega Brada Pitta in objavil, da je pripravljen tistemu, ki si drzne streho Bradovega avta pobarvati z oranžno barvo, plačati 5000 ameriških dolarjev. Njegov drug igralski kolega, Matt Damon, je imel težave s krojačem, kateremu je George naročil, naj Mattu sešije za eno številko premajhno obleko.

Je podjetnik v poslu s tekilo

Ker je zaprisežen ljubitelj te mehiške pijače, je njegova večna želja ustvariti najboljšo tekilo daleč naokoli. Takšno, katere okusa ne bi bilo treba prekrivati z limono, limeto ali soljo. Prav zaradi te ideje je s svojima dolgoletnima prijateljema Randejem Greberjem in Mikom Meldmanom ustanovil podjetje za proizvodnjo tekile. Za steklenico Casamigosa, ki v njem nastaja, je treba odšteti 80 ameriških dolarjev.

george_RTX1BJU7.jpg

Zmenek preko elektronske pošte

V malce slabšo luč kavalirja postavlja dejstvo, da je izbral neobičajen način za povabilo sedaj že soproge na prvi zmenek. A ko hormoni delujejo s polno paro, tudi takšnemu osvajalcu žensk, kot je Clooney, sodobna tehnologija pride prav. Po tem, ko je Amal prvič srečal na dobrodelni prireditvi, jo je na zmenek povabil kar po elektronski pošti.

Nenavadna pomiritev in sprostitev

In za konec še ena zanimivost. Da se ob snemanjih resnih scen izogne slabi volji, uporablja staro dobro napihljivo blazino (whoopee cushion). Ta med sproščanjem zraka proizvaja glasove, ki spominjajo na tiste, ki jih naše telo oddaja ob vetrovih. Z njeno pomočjo George prežene stres, izboljša razpoloženje ter najbrž koga iz svoje bližne spravi tudi v zadrego.

Avtorica: M. F.
Foto: Reuters


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)