Pet največjih zablod o seksu

Ne verjemi vsemu, kar govorijo.

14.11.2017 ob 2:20

par_ThinkstockPhotos-700190192.jpg

Vse govorice, ki krožijo med ljudmi, ne držijo. Tudi ali, bolje rečeno, zlasti tiste, ki zadevajo seks. Obstaja namreč več njim povezanih neresnic in zablod, prav te pa zdravemu seksualnemu razmerju škodujejo. Poglej torej, katerim nikakor ne smeš verjeti.

Dober seks je le tisti, med katerim oba doživita orgazem

Razširjena je zabloda, je dober seks le tisti, v katerem oba doživita orgazem. In prav ta tako nate kot na tvojega dragega ustvarja nepotreben pritisk, ki je velik sovražnik dobre spolne izkušnje. V resnici je seks lahko lep tudi, če ne pripelje do vrhunca. Velikokrat si že slišala, da je pot pomembnejša od cilja in to še kako drži.

Razmerje brez rednega seksa ne more preživeti

Še eno zmotno prepričanje. V vsaki zvezi pridejo tako imenovana sušna obdobja, ki so posledica stresa, preobremenjenosti in drugih vsakodnevnih tegob. Nikar ne imej slabe vesti, če je od vajine zadnje zabave med rjuhami minilo že več kot teden dni. V resnici imajo lahko prav obdobja, ko je spolnost v drugem (ali tretjem planu) na razmerje pozitiven vpliv, saj se spoznavata na drugih nivojih, spolna napetost pa iz dneva v dan raste in je doživetje tedaj, ko jo končno sprostita, toliko slajše.

PREBERI še // Osem skrivnosti parov z zares dobrim spolnim življenjem

Samozadovoljevanje ubija željo po seksu

Nasprotno! Prav masturbacija je tista, s katero lahko sebe in svoje telo najbolje spoznaš in z njo raziskuješ mesta, katerih dotikanje te najhitreje popelje do orgazma. Čeprav imajo tako moški, kot ženske, ki se kljub temu, da so v razmerju, igrajo sami seboj slabo vest, je to povsem normalno početje, ki še kako lahko izboljša spolno življenje.

Prepovedano je misliti na nekoga drugega

Imaš slab občutek, ker se ti tedaj, ko se ljubiš z dragim, v misli prikrade nekdo drug? Ta je povsem odveč. Če v tvoji domišljiji glavno vlogo igra Brad Pitt, Ryan Gosling ali privlačen sosed, se nikar ne sramuj. To so fantazije, ki jih ima vsak in ne pomenijo, da ne ljubiš svojega fanta.

Nežen in romantičen seks je dolgočasen

Seks, ki vama najbolj odgovarja, je najboljši. Če sta torej največkrat za nežne in počasne prijeme, naj bodo ti prav takšni. Kdo pravi, da je strasten hitri seks ali tisti, prežet s sadomazohističnimi igricami, boljši. Zato, samo uživajta. Počasi.

Danes te na MIČNI čakajo še te ZANIMIVE vsebine:

Tjaša Kokalj razveselila svoje sledilce
Gremo v šoping oziroma kako izgubim vso energijo #kolumna
Tri odlične maskare, ki stanejo manj kot 15 evrov
Življenje na tehtnici: Terapija in antidepresivi naj ne bodo tabu!
Kako v hladnem, neprijaznem vremenu ohraniti motivacijo za vadbo

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)