Moški s to pričesko so v ženskih očeh inteligentnejši, uspešnejši in bolj možati (pravi znanost)

Če je vaš dragi zaskrbljen, ker izgublja lase, ga lahko potolažite: njegovo življenje bo namreč po spodnjih podatkih lahko da postalo lepše.

26.2.2019 ob 5:20

ceden_mlad_moski_v_obleki.jpg

Plešasti moški so očitno dominantnejši in uspešnejši od tistih z lasmi, je namreč že leta 2012 odkrila raziskava, ki jo povzema Business Insder.

Strokovnjaki so z njo dokazali, da so v ženskih očeh plešasti pripadniki močnejšega spola videti višji, močnejši in pogumnejši. Da znanost ni daleč od resničnega življenja dokazujejo mnogi hollywoodski zvezdniki, kot so Bruce Willis, Dwayne "The Rock" Johnson in Jason Statham, ki dobesedno in v prenesenem pomenu sijejo s svojimi pobritimi glavami.

bruce_willis_soproga_micna.jpg

Raziskava je potekala pod budnim očesom znanstvenika Alberta E. Mannesa (da, tudi ta je plešast) z univerze Pennsylvania. V njej je sodelovalo 59 posameznic, katerim so izvajalci pokazali več fotografij moških z različnimi pričeskami. In večina sodelujočih je izjavila, da so tisti brez las na splošno privlačnejši.

jason_statham_micna.jpg

In utemeljitev?

Plešavost opazovalcu o moškemu takoj poda očitne informacije. "Ne trdim, da bi si z britjem las takoj zagotovili pot do uspeha, a vendar prav to dejanje nakazuje na določeno stopnjo poguma in na pripravljenost na spremembe," je za Wall Street Journal povedal Seth Godin (plešast), ki je prav tako sodeloval pri zanimivi razsikavi.

In ne samo, da so moški brez las uspešnejši, hkrati so videti tudi pametnejši. Praviloma so starejši ter v ženskih očeh inteligentnejši in modrejši, je dokazala od prve ločena študija univerze Saarland.

In še eno zanimivo dognanje: delna pleša pri tem ne šteje. Moški so v ženskih očeh atraktivnejši, inteligentnejši in uspešnejši le, če so povsem brez las.

Ko bo torej naslednjič beseda nanesla na njegovo pričesko mu namesto škarij predlagajte ... britvico.


Avtorica:
M. FL.
Foto: Reuters, Thinkstock

Preberite še: Mokro je vedno boljše (in še 6 drugih nasvetov za boljši seks) ali pa Znanstveni dokazi, zakaj je dobro biti samski

Priporočamo tudi: 4 koraki, s katerimi bo orgazem lažje dosegljiv (nasvet spolnega terapevta)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)