Mokro je vedno boljše (in še 6 drugih nasvetov za boljši seks)

Če vaju je strah, da bi se v vajino spalnico prikradla rutina, upoštevajta ključne nasvete za vedno zanimivo spolno življenje.

23.2.2019 ob 5:10

par_seksi_erotika_strast_micna.jpg

Pozabite na predsodke, da sčasoma zadeve v spalnici niso več ravno zanimive. Kajti v resnici lahko poskrbita, da bo seks vedno strasten in prav takšen, kot na začetku zveze. A seveda se to ne bo zgodilo samo od sebe, bo pa se, če bosta upoštevala nekaj osnovnih napotkov za vroče spolno življenje, ki jih je za Womens Health nanizala seksologinja Annabelle Knight. Pa lepo po vrsti.

Vedita, da so možgani najpomembnejši spolni organ

Povsem jasno in očitno je, da je seks najboljši tedaj, ko je med partnerjema prisotna globoka čustvena povezava in ta se začne v možganih. Po podatkih raziskave spletne strani Lovehoney je za 48 odstotkov moških in za 39 odstotkov žensk ljubezen najpomembnejši dejavnik za doseganje seksualnega zadovoljstva," je povedala seksologinja in dodala:

"Ne glede na to, ali gre za trajno zvezo ali zgolj za zabavo, tesna povezava nedvomno omogoča boljši seks, saj sta partnerja med njim sproščena, si zaupata, se počutita sprejeta in lahko resnično uživata."


Komunikacija je super pomembna

"Torej, spoznali ste posebno osebo, se noro zaljubili, a zadeve v postelji ne dosegajo pričakovanj. Edina rešitev iz te zagate je, da to poveste," pomen komunikacije v prid spolnega življenja izpostavlja Knightova: 

"Treba je komunicirati, se pogovarjati in brez strahu govoriti o vsemu, kar zadeva telesno ljubezen. Le tako je mogoče vzpostaviti in ohraniti dobro spolno življenje. Ne bojte se povedati, če vam kaj ni všeč, razkriti, kaj vas vzburja in seveda dovolite to tudi drugi strani. V kolikor bosta znala vse to ubesediti na pravi način, brez pretirane kritike s konstruktivnim pogovorom, si bosta nedvomno storila veliko uslugo. Tudi v smislu vedno vročega seksa."


Spremembe so zabavne

"Ne glede na to, kako močno vam diši določena jed, če jo boste jedli vsak dan, se je boste kmalu naveličali. In s seksom ni prav nič drugače," opozarja seksologinja:

"Vse preveč je parov, ki zadeve v postelji opravljajo vedno na en in isti način. Spolnost tako postane rutinska ter ni več zanimiva. In rešitev? Začinita zadeve. Možnosti so praktično neskončne: ljubita se v drugem prostoru, privoščita si seks v avtomobilu, naravi, namesto zvečer si zanj vzemita čas zjutraj, omislita si novo spolno igračko. Karkoli razbije rutino in enoličnost, je lahko v pomoč."


Ne pričakujte vedno presežkov

Skoraj ga ni para, ki bi vsakič okušal izjemen seks. Včasih je ta odličen, spet drugič dober, zgodi se tudi, da je komaj sprejemljiv. Celo pari, ki se lahko pohvalijo z res kvalitetnim spolnim življenjem od denimo desetih, okušajo komaj tri izjemne seanse. Zato: uživajta v tistih, ki prebudijo ognjemet, a cenita tudi one, ki sodijo v sivo povprečje.


Izkoristita seksi igračke

Misel, da lahko večina pripadnic nežnejšega spola orgazem doživi zgolj s penetracijo, je škodljiv mit.

"Dejstvo je, da so le redke ženske, ki jim je orgazem dosegljiv zgolj z vaginalno stimulacijo. Veliko več je takšnih, ki za to potrebujejo draženje klitorisa. Zato poskrbita, da ta nikoli ne bo zapostavljen in si pri tem pomagajta z igračkami. Nekatere so zasnovane prav v namen klitoralne stimulacije in nedvomno jih je dobro vključiti v spolne igrice. Ne samo zato, ker bo njej orgazem tako lažje dosegljiv temveč tudi, ker v posteljo prinašajo pestrost, ta pa je, kot rečeno, ključ do vedno vročega seksa," svetuje seksologinja.


Poljubi so nepogrešljivi

Veliko parov zanemarja moč in pomen poljubov, kar je škoda, saj prav ti postavljajo temelje za globljo intimno povezavo, kar je prvi pogoj za zadovoljujoče spolno življene.

Poljubi pred, med, po spolnem odnosu, strastni, bežni poljubi, vsi ti še kako oplemenitijo spolno življenje, saj med drugim brez besed izražajo pripadnost, naklonjenost, ljubezen in so nedvoumen dokaz strasti.


Mokro je vedno boljše

Seks z lubrikanti je vedno boljši. "Zmotno je prepričanje, da pri mlajših ženskah in strastnih parih dodatna pomoč ni potrebna. Vlage spodaj nikoli ne more biti preveč," je prepričana seksologinja in dodaja, da lubrikanti ne zgolj, da poskrbijo zanjo, temveč so tudi zabavni, drugačni in odstirajo novo dimenzijo spolnosti, ki jo je nedvomno dobro spoznati.


Avtorica:
M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: 4 koraki, s katerimi bo orgazem lažje dosegljiv (nasvet spolnega terapevta) ali pa Kdaj (in kako) lahko seks pomaga rešiti zvezo


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)