Čisto preprosta pot za ohranjanje strasti v dolgi zvezi

Ne prepusti se miselnosti, da zadev ni mogoče ohraniti vročih.

3.2.2018 ob 6:05

strast_micna.jpg

Splošno prepričanje je, da v dolgi zvezi sčasoma strast vse bolj izginja. A zagotovo tudi sama poznaš par, kjer sta dolgoletna zaljubljenca še vedno videti  kot novopečena golobčka. Zato veš, da usihanje strasti ni pravilo, nisi pa povsem prepričana, kako poskrbeti, da se iz vajinega odnosa vročica ne bi umaknila. Torej poglej deset nasvetov, ki jih niza Cosmopolitan in s pomočjo katerih bo med vama vedno vroče in strastno.

Spoznaj samo sebe

Česa si želiš? Kaj v tebi prebudi najbolj vroče občutke? Kaj pričakuješ od dragega in kaj lahko njemu nudiš ti? Pozabi na klišeje ter splošne resnice, raje spoznaj svoje lastne potrebe in želje.

Solo seks

Masturbiraj. Raziskuj svoje telo, odkrivaj, kaj ti najbolj odgovarja. Če boš strastna do sebe, boš prav takšna tudi do dragega.

Vzemi si čas

In nemoteno uživaj v objemu partnerja. Naj te med tem nič ne moti in odmisli ves svet okoli vaju.

Pogovarjaj se

O vsem, kar pomeni, tudi o željah in pričakovanjih v postelji ter o spolnih fantazijah. Že samo s tem, ko bo beseda nanesla nanje, bosta v telesih občutila tisto prijetno vročico.

Ne zavračaj sprememb

Postelja še zdaleč ni edino mesto za seks. Ponesita strast tudi v druge prostore doma in izza zavetja štirih sten. Igrajta vloge, preizkušajta novosti, dogovarjajta se za seksi zmenke, pošiljajta si vroča sporočila, uporabita igračke, skratka, sprostita domišljijo.

Pokaži spoštovanje

Tako do sebe, kot do tvojega dragega. Nikoli drug na drugega ne glejta kot na samo po sebi umevna, trudi se zase in zanj ter tako poskrbi tudi za vedno vroč seks.

Brez velikih pričakovanj

Bodi sproščena in ne pričakuj preveč. Vsak seks ne prinaša ognjemeta in eksplozivnih orgazmov.

Razlikuj seksualnost od seksa

Dotiki, pa naj bodo še tako intimni, naj ne vodijo vedno v seks. Raziskujta telesi drug drugega, poljubljata se, objemajta, igrajta se, četudi igrice ne bodo pripeljale do orgazma.

Občasno se odmaknita drug od drugega

Ločene počitnice, izleti, občasno ločene spalnice niso slaba ideja. Potem, ko se bosta pogrešala, bodo ob snidenju zadeve veliko bolj vroče.

Seks kot sprostitev

Nikar tedaj, ko si napeta in preobremenjena, ne zavračaj seksa. Prav zaradi stresa boš dovzetnejša za njegove dotike in zato bo intimno dejanje boljše ter bolj strastno.

Danes te na MIČNI čakajo še te ZANIMIVE vsebine:

Odkrito: Fantje vedo, kdaj punca doživi orgazem

Čin čin in Food Porn: Nova lokala na Tobačni z žgečkljivim imenom in ponudbo

Osem namigov, da boste kmalu dobili denar

Spoznajmo Južno Korejo: Mladi plešejo na hallyu

Zamislice: Kaj početi z dojenčkom od njegovega rojstva do prve svečke

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)