Miti o lezbičnem seksu

Obstajajo številna zmotna prepričanja o telesni ljubezni med dvema ženskama.

13.8.2018 ob 8:59

seks_homoseksualnost_lezbijki_lezbicni_par_zenski.jpg

Zagotovo se vsem heteroseksulano usmerjenim velikokrat poraja vprašanje, kako so videti zadeve, kadar sta v postelji dve pripadnici nežnejšega spola. In ker ga ne upajo zastaviti na glas, si odgovore naslikajo sami. Tako pride do mitov, ki so daleč od resnice. Cosmopolitan razbija deset najpogostejših.

Tehnično ni mogoč

Je. Kajti čeprav drži, da nihče nima penisa, so vsi drugi ključni telesni deli vendarle prisotni: roke, jezik, intimni organi, topla koža. Skratka, če je ob nekomu nekdo, ob katerem mu zaigra srce in ta občutke vrača, je seks še kako mogoč. Ne glede na spol.

Nekdo vedno prevzame moško vlogo

Ne bo držalo. V postelji sta dve ženski. Ne glede na to, da ena morda raje nosi hlače in kratko pričesko, druga pa rožnate oblekice. Konec koncev tudi heteroseksualne pripadnice nežnejšega spola ne prisegajo vse na bleščice in krila, ter lahko delujejo možato. Skratka: pri lezbičnem seksu ni moškega in nobena ne prevzame njegove vloge.

Gre samo za oralni seks

Ne nujno. Seks med dvema ženskama je lahko prav tako pester, kot seks med moškim in žensko. Nekatere imajo rade oralni seks, druge ga ne marajo. Ene z njim rade razvajajo partnerko, drugim ni do tega. Kakorkoli, oralni seks še zdaleč ni edina pot do orgazma.

V postelji slej ko prej zavlada mrtvilo

Se zgodi. A ne zato, ker sta skupaj dve pripadnici nežnejšega spola. Spolno poželenje se od posameznika do posameznika razlikuje in to, da sta v zvezi dve ženski ne pomeni, da se bo spolnost sčasoma iz nje umaknila. V vsako razmerje je treba vlagati trud, v vsaki pravi zvezi začetno poželenje sčasoma preraste v ljubezen in vsaka zveza, v kolikor ni pravih vložkov vanjo, neslavno propade. Pa naj bo med dvema moškima, med dvema ženskama ali med moškim in žensko.

Škarjice (scissoring) so glavni prijem

Gre za seksi pozo, v kateri akterki prepleteta nogi tako, da lahko druga drugo razvajata s tesnim stikom spolnih organov in v mislih mnogih predstavlja nekakšen sinonim za lezbični seks. Res je, nekatere jih imajo rade, za druge ni ravno udoben položaj. Skratka, škarjice so možnost, niso pa pravilo.

Brez umetnega penisa ne gre

Še en mit, ki je res zgolj mit. Kajti veliko pripadnic nežnejšega spola je povsem srečnih in zadovoljnih s tistim, kar jim je podarila mati narava. Nekatere celo zavračajo vse, kar spominja na falus, druge spolne pripomočke takšne oblike z veseljem vključujejo v svoje igrice. Tudi tu torej ni pravila.

Vse lezbike so za igrice podrejanja in dominance

Še enkrat: tako kot to velja za heteroseksualne pare, velja za istospolno usmerjene: ni pravila. So le pričakovanja, želje in dejanja dveh konkretnih oseb.

Spodnje perilo ne igra pomembne vloge

Znova smo pri nesmiselnem posploševanju. Kajti, tako kot pri drugih vidikih spolnega odnosa, tudi tu velja: nekatere padajo na seksi modrčke in spodnje hlačke, druge imajo raje športne bokserice. Fantazije, v mislih ali v dejanjih, pa naj bodo povezane s spodnjim perilom, spolnimi pripomočki, igranjem vlog ali čim drugim, so takšne in drugačne. Ne glede na obliko zveze. Kar bi sedaj moralo biti že povsem jasno.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: Horoskop - najboljša seks poza za posamezno znamenje  ali pa 8 opozorilnih znakov, da zakon ne bo trajal


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)