Milenijci varajo drugače, to so njihovi najpogostejši razlogi za skok čez plot

Milenijci se v mnogih pogledih razlikujejo od ostalih generaciji, tudi k skoku čez plot jih napeljejo prav posebni razlogi.

5.1.2019 ob 5:28

par_seksi_spodnje_perilo_cipka_micna.jpg

Milenjici so nekaj posebnega. Tudi ko gre za iskanje partnerja, snovanje zveze, kvalitete, ki jih v njej iščejo, pričakovanja, ki jih želijo v njej izpolniti in razloge, ki jih napeljejo k skoku čez plot. Zakaj najpogosteje varajo, razkriva ena zadnjih raziskav, ki jo povzema portal Womas health.

Do vzrokov za prevaro so se izvajalci študije dokopali z anketiranjem 104 posameznikov, ki so v zadnjih šestih mesecih zagrešili zločin, kot glavna razloga za skok čez plot pa sta se izluščili potreba po pozornosti in neodvisnosti v odnosu.

Nezvestoba, katere povod je potreba po pozornosti izhaja iz dejstva, da mnoge iz te generacije k skoku čez plot napelje občutek, da v zvezi niso deležni stalnih potrditev, da so ljubljeni.

"Ljubezen v obliki neizmernega izkazovanja partnerjeve pozornosti je značilnost milenijcev. Ti pričakujejo odobravanje iz dneva v dan, zanje je to ključna sestavina zveze," je povedala psihoterapevtka Brandy Engler in oddala, da so milenijci prepričani, da si zaslužijo pozornost in ljubezen, vendar so pri izražanju teh želja veliko bolj neodločni in sramežljivi, kot prejšnje generacije.

Partner naj bi njihove potrebe prepoznal sam in kadar jih ne, pride do zloma ter kvaliteto, po kateri hrepenijo, iščejo drugje. Če je v razmerju prisoten občutek, da ne dobijo dovolj pozornosti, zveza ne more delovati. Zato jo iz tega razloga končajo ali varajo pogosteje, kot so generacije pred njimi, kar je zlasti značilno za pripadnice nežnejšega spola.

Drugi najpogostejši razlog pa je čisto nasprotje prejšnjega: gre za željo po neodvisnosti, čeprav so v zvezi. V tem primeru k promiskuitetnemu dejanju milenjice napelje prepričanje, da jim, čeprav so v zvezi, pripada velika količina neodvisnosti in svobode.

Kot je povedala psihoterapevtka, je sicer ta razlog značilen tudi pri varanju drugih generaciji, vendar se prav pri milenjicih pojavlja pogosteje, saj velikokrat ne prerastejo vzorcev obnašanja, ki so sinonim za najstniška leta.

"Gre za nekakšno iskanje, preizkušanje meja, ki je značilno za najstnike, pri psihološko nedozorelih posameznikih pa je prisotno tudi tedaj, ko že osnujejo lastna razmerja, a se kljub temu niso pripravljeni odpovedati določeni stopnji svobode in neodvisnosti, kar se v zvezi sicer pričakuje."

Še drugi razlogi ...

Medtem, ko sta se ta dva razloga res pojavljala najpogosteje, pa milenijci varajo tudi iz tradicionalnih vzgibov: 40 odstotkov vprašanih je povedalo, da so čez plot skočili zaradi pretiravanja z alkoholom, priložnosti za afero ali močne spolne privlačnosti.

In za konec: povodov za varanje je veliko. Najlažje pa se je nezvestobi izogniti tako, da že pred vstopom v zvezo natančno premislite, kaj bi v njej sploh radi in to primerno skomunicirate s partnerjem. Ne glede na to, v katero generacijo sodite.


Avtorica:
M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: Razkritja o starših, ki jih milenijci delijo na terapijah ali pa Če ima ločene starše, te bo ljubil(a) drugače

Priporočamo tudi: Zakaj nas tako privlači prav določena oseba


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)