Kdaj (in kako) lahko seks pomaga rešiti zvezo

Dokazi, da skok med rjuhe tedaj, ko med vama prevladujejo negativna čustva, ni slaba ideja.

20.2.2019 ob 5:05

par_seksi_seks_erotika_micna.jpg

Včasih v zvezi ni vse v najlepšem redu. Razlogi za to so različni in ne bomo se poglabljali vanje. Bomo pa se poglobili v rešitve. Začnimo pri komunikaciji. Ubeseditev težav, misli, pričakovanj in občutkov je prvi korak k premagovanju takšnih in drugačnih partnerskih težav.

Temu tesno sledi seks. Ta tedaj, ko v odnosu prevladuje negativna energija, res ne pride pogosto na misel. Zakaj pa se mu kljub temu, da stojita na različnih bregovih, ne bi smela odpovedati, razkriva Your Tango.

Med seksom se ustvarja intimna povezava

Spolna intimnost je osnovna sestavina zdravega odnosa in ko se predajata strastem, brez besed krepita intimno povezavo. Priznati je treba, da tedaj, ko sta jezna, razočarana in prizadeta, besede le težko gredo z jezika. In če že, niso ravno v najlepšem tonu.

Poljubi, stik teles in objemi pa za tesnejšo vez poskrbijo brez besed. In pod vplivom vseh hormonov, ki med samim spolnim odnosom preplavijo telo, bodo tudi te lažje stekle. Na primeren način.


Med orgazmom se sproščajo hormoni dobrega počutja

Znova smo pri hormonih. Telo že med poljubom in objemom preplavi mešanica takšnih, pod vplivom katerih se zdi življenje lepše. Učinku teh se bosta na koncu lahko zahvalila, da bosta na vse skupaj pogledala z drugačne plati, se spomnila, zakaj sta sploh skupaj in tako lažje našla ter odpravila srž težav.


Seks je zabaven

Seks je oblika zabave. Skoraj nemogoče je, da med in po njem ne bi bila srečnejša kot tedaj, ko jezna zaspita vsak na svoji strani postelje. Torej, privoščita si ga. Morda se bosta med njim  skupaj nasmejala in zadeve z njegovo pomočjo postavila na pravo pot.


Seks je oblika ponovnega povezovanja

Je sploh še kaj boljšega, kot seks sprave? Dva, prežeta s čustvi, jezna ali celo besna, lahko negativno energijo sprostita z divjim spolnim aktom. Saj vesta, kako gre: v enem trenutku kričita drug na drugega, v naslednjem se znajdeta na mizi ali kavču in potem se vama zdi, da sta znova tesneje povezana, kot sta bila še nekaj trenutkov nazaj. Res je, težave z njim ne bodo izginile, a zagotovo jih bosta prav po zaslugi dobrega seksa sprave lažje premagala.


Dober seks v odnos prinaša zadovoljstvo

Najbrž je povsem odveč omenjati, da spolni odnos okrepi zvezo. Kajti ne samo, da z njim partnerja zadovoljita svoje prvinske potrebe temveč tudi, ker zapolnjuje čustveno vrzel, ki je morda nastala med vama.

Zato: seksajta. Četudi sta drug na drugega jezna. Morda se vama to zdi popoln absurd. A v resnici zvezi s tem ne moreta škodovati. Lahko pa znatno pripomoreta k temu, da bo znova vzcvetela, čeprav sta za trenutek pomislila, da njeni popki žalostno odmirajo.


Avtorica:
M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: Dokazi, da je v postelji sebičen (in načini, kako to popraviti) ali pa Usodne navade, ki bodo uničile vajino zvezo

Priporočamo tudi: To so besede, ki moške najbolj prizadanejo


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)