Kakšen je popoln penis?

Zlasti pripadnike močnejšega spola bo zagotovo razveselilo tole dejstvo.

31.5.2018 ob 6:25

moski_zenska_popoln_penis.jpg

Spolni ud. Del moškega telesa, ki velikokrat povzroča nemalo kompleksov ter sproža ogromno vprašanj in dilem. Ena od njih je nedvomno tudi, kakšen je popoln penis. In odgovor? Takšnega ni, oziroma so popolni čisto vsi. Poglejte si nekaj dejstev, ki govorijo temu v prid.

Velikost in statistike. Večina moških je seveda prepričanih, da je njihov spolni ud (pre)majhen. In kako jih tolažijo znanstveniki? Povprečna dolžina moškega spolnega organa v mirovanju je 9,16 centimetrov v erekciji pa 13,12 centimetrov. Podatki, ki bodo pomirili marsikatero negotovost.

Velikost ni pomembna. S tem se strinjajo celo porno zvezde. Ni namreč pomembno, kakšen je penis, več šteje, kakšen je moški, ki ga nosi in kako se do svoje partnerke obnaša.

Preveč ni prijetno. Obstaja določen odstotek moških, ki štrlijo iz povprečja. Kar zadeva velikosti, seveda. A ženske jih v postelji niso ravno vesele. Penis, ki v erekciji meri več kot 17 centimetrov, lahko pri njih med spolnim odnosom povzroča bolečine.

Tudi drugi deli telesa. Penis ni edini vir spolnega zadovoljstva. Zato drago razvajajte tudi z rokami, jezikom … pestrost in domiselnost sta tisti, ki v postelji resnično štejeta.

Dobrodošle igračke. Podajta se v trgovino s seksi pripomočki in si poglejta pestro ponudbo. Nedvomno bosta našla tisto, s čimer bosta lahko v postelji popestrila dogajanje.

Ni edino merilo privlačnosti. Tako kot so nekateri moški bolj zagreti za ženske zadnjice in drugi za njihove dojke, tako tudi vse ženske moškemu spolnemu organu ne pripisujejo enakega pomena. Enim pač več pomeni lepa zadnjica, mišice ali prijazne oči. Zato mu nikar ne namenjajte več pozornosti, kot si jo zasluži. 

Ekstremno majhen ni ovira. V resnici ostajajo mikro penisi, ki so v erekciji manjši od sedmih centimetrov. Ti se pojavijo pri približnem vsakem 200. pripadniku močnejšega spola. A ženske, ki imajo z njimi izkušnje pravijo, da za popoln užitek ne predstavlja nikakršne ovire. Penis namreč še zdaleč ni edini, ki jih lahko pripelje do orgazma.

Če bi rad večjega… Če bi kljub vsem povedanem radi malce navidezno povečali penis, si uredite sramne dlake. Če bodo te krajše, bo penis videti večji. In če bo vaš trebuh bolj raven, prav tako.

Pomembna je poza. Tako za homo- kot heteroseksualne pare velja, da je ključ do obojestranskega veselja v postelji pravi spolni položaj. Zato se ne obremenjujte z dolžino, pač pa eksperimentirajta in poiščita najboljšega za oba.

Vaš penis ne odraža vaše osebnosti. Biti dober partner  ne pomeni imeti velik penis (ali obratno), pač pa biti sposoben globokih čustev, razumevanja, se znati pogovarjati, zabavati in se biti pripravljen vedno znova učiti. Ob vsem tem velikost, oblika, barva in debelina orodja resnično niso pomembni. 

Avtorica: M. F.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)