To so pogoji za boljše delovanje penisa, ki niso tabletka

Noben od njih ni modra tabletka, so pa primerna teža, vadba, spanec in tudi malce alkohola.

28.5.2019 ob 4:30

seks_par_postelja_spolnost_penis_hotel2.jpg

Erektilne disfunkcije ne zdravi zgolj modra tabletka. V resnici je veliko dejavnikov, ki na zdravo delovanje moškosti vplivajo prav tako pozitivno kot omenjeni farmacevtski izdelek. In to na dolgi rok ter brez stranskih učinkov, saj težavo odpravijo v sami srži. Oglejte si pet takih, ki imajo na zdravo delovanje penisa še kako pozitiven vpliv.

Teža

Vzdrževanje zdrave teže je prvi pogoj za preprečevanje pa tudi zdravljenje erektilne disfunkcije. "Preobilni moški imajo v telesu manjšo količino hormona testosterona, ki ima pri doseganju erekcije še kako pomembno vlogo," pravi ameriški urolog Darius Paduch in dodaja, da bi morali moški, ki imajo preveliko težo, za boljše delovanje moškosti najprej odvreči nekaj odvečnih kilogramov.

Spanec

Pomanjkanje spanca vpliva kvarno vpliva na spolno moč, prav tak vpliv pa ima nanjo tudi moten počitek. "Pri pacientih z erektilno disfunkcijo se najprej pozanimam o njihovih spalnih navadah, zlasti pa o morebitnih spalnih motnjah, kot je, denimo, apnea. O tem seveda več lahko povedo partnerice, a dejstvo je, da so motnje spanja lahko vzrok za erektilno disfunkcijo, in jih je zato tudi v prid boljše erekcije treba zdraviti."

Vadba

"Vsakomur je povsem jasno, da imajo ljudje, ki z vadbo pridno skrbijo za telo in so zato fit, boljše spolno življenje. Vadba jih navdaja s samozavestjo, krepi mišice in izboljšuje kondicijo ter tudi delovanje srca in s tem pretok krvi v telesne organe in tako krepi spolno moč," pravi Paduch in dodaja, da se pod njenim vplivom v telesu poviša še raven testosterona ter svetuje dnevno vsaj 20 minut predvsem aerobne vadbe.

Dieta

Zdrava hrana je ključ do zdravega življenja, s tem pa tudi do zdrave spolnosti. Prehrana, ki v krvi manjša količino slabega holesterola in sladkorja, pozitivno vpliva tudi na moške spolne organe, saj na drugi strani povečuje količino testosterona v telesu. Za vse te učinke zadostujejo že manjše spremembe v prehrani, hkrati pa se bo zmanjšala tudi telesna teža.

Alkohol

Presenetljivo, a malce alkohola (kozarček vina oziroma trije decilitri piva na dan) lahko pripomorejo k pravilnemu delovanju moškosti. Varujeta namreč pred srčnimi težavami, ki so največkrat vzrok za erektilno disfunkcijo. "Seveda gre res za zmerne količine, v nasprotnem primeru pa na moškost alkohol deluje povsem nasprotno in še poveča težave v spalnici," opozarja Paduch.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Priporočamo tudi: Slavni pari z neslavnim koncem (kaj se lahko naučimo iz njihovih zgodb) Ali pa: Seznam ljudi, ki vas ne bodo več marali, če gresta narazen

Preberite tudi: Presenetljiv razlog, zakaj ostajamo v razmerjih, ki nas ne osrečujejo


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)