Kako pravilno uporabljati vibrator (svetuje seksologinja)

Vibrator je dobrodošel v vsaki spalnici, vendar ni vseeno, kakšen je in kako ga uporabljaš.

28.7.2018 ob 3:33

postelja_vibrator_baterije_posteljnina_micna.jpg

Igraš se z idejo, da bi si priskrbela novega prijateljčka in z njim odkrivala nove dimenzije spolnosti. V mislih imaš vibrator, s katerim se še nisi pobliže spoznala. Da bi ti pričaral kar najboljšo izkušnjo in da nad njim ne bi bila razočarana, poglej nekaj napotkov, s pomočjo katerih ga boš najbolje izkoristila. Za Cosmopolitan jih niza seksologinja Annabelle Knight.

Dopovej si, da njegova uporaba ni sporna, čeprav si v razmerju

Pozabi na mit, da so vibratorji namenjeni zgolj samskim pripadnicam nežnejšega spola, kajti ta ne more biti dlje od resnice. Uporaba vibratorja, kadar si v postelji z dragim, ne pomeni, da je vajino spolno življenje slabo, zato premagaj strah in zadrego ter tudi njemu dopovej, da pripomoček ni njegova konkurenca, temveč zaveznik. Z njim je mogoče razširiti obzorja spolnosti, okrepiti zaupanje, stopnjo intime in v postelji povečati užitke, s tem pa tudi samozavest.

Poišči pravo igračko

Vsak ima svoje želje in potrebe, vsak prisega na drugačno stimulacijo in na srečo je ponudba na tržišču tako pestra, da lahko vsaka pripadnica nežnejšega spola najde zase tisto pravo: od majhnih vibratorjev, ki so namenjeni klitoralni stimulaciji, takšnih, ki zagotavljajo tako penetracijo kot stimulacijo ščegetavčka, klasičnih vibratorjev do onih, ki so osnovani posebej za draženje G točke.

Vprašaj se torej, kaj je tisto, kar ti v postelji najbolj odgovarja in na podlagi odgovora izberi igračko, ki ti bo pisana na kožo.

Odkrij, kaj ti najbolj prija

Ko imaš v roki izbran pripomoček, je čas za raziskovanje. Odkrivaj gibe in vibracije, ki te pripeljejo na rob razuma. Potuj z njim po zunanjih sramnih ustnicah in se počasi približuj ključnim točkam, odkrivaj pritiske in poišči tisto, kar te vodi do orgazma. Dodaj malo lubrikanta, vzemi si čas, morda ti prvič ne bo uspelo, a saj veš, da ne smeš prehitro obupati.

Zavlačuj

Ko se boš dodobra spoznala z vibratorjem in občutki, katerih si z njegovo pomočjo deležna, zadeve stopnjuj. Spoznaj tehniko odlašanja orgazma. Z njo se pripelješ tik do vrhunca, nato pa se, preden izbruhne, ustaviš ali spremeniš način draženja. To stori večkrat in videla boš, da bo cilj, ko  boš do njega končno prišla, mnogo intenzivnejši, kot sicer.

Uporabi vse njegove možnosti

Tehnološki napredek je viden na vseh področjih, tudi na področju izdelave spolnih pripomočkov. Te imajo nešteto možnosti ter omogočajo različne hitrosti in intenzitete pritiskov. Ne, tisti gumbki niso tam zgolj za okras, temveč z namenom, da jih uporabiš. Sebi v prid.

Uporabi ga med seksom

Znova smo na začetku: kot rečeno, vibratoji niso namenjeni zgolj masturbaciji, temveč tudi seksu v dvoje. Če tvojemu dragemu ideja o njem ni všeč, ga najprej uporabi na njegovem telesu. Vklopi ga in se z njo sprehajaj po njegovih erogenih conah: ne pozabi na bradavičke, testise, presredek in glavico njegovega penisa.

Ko bo priznal, da veselje prinaša tudi njemu,  ga vključi v vajin seks. Številni so položaji, v katerih si z njim lahko privoščiš malo dodatne zabave. Brez slabe vesti.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberi še: Živila, ki se jim izogibaj v prid dobremu seksu  ali pa 7 napak v postelji, brez katerih bi bilo tvoje spolno življenje lahko veliko boljše 


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)