Kaj od moškega pričakuje vsaka pametna ženska (pa tega pogosto ne pove)

Odgovor na vprašanje, kaj v razmerju pričakuje in česa si vsaka pametna ženska želi, je v resnici zelo preprost in bi ga moral poznati vsak moški.

18.10.2018 ob 3:51

par_nasmeh_zenska_moski_sreca_ura_micna.jpg

Vsak v razmerje vstopa s svojimi željami in pričakovanji. A so stvari, ki jih v odnosu pričakuje vsaka pametna ženska. Ne glede na to, ali gre za svežo ali že ustaljeno zvezo. Kaj je tisto, kar v njenih očeh še kako obogati intimno vez, razkriva Your Tango.

Pohvale

Ne glede na to, kako samozavestna in prepričana je vase, vsaka rada iz ust svojega izvoljenca sliši, da je lepa, da je prijetna, da je sposobna, da je ponosen nanjo in v njegovih očeh nekaj najlepšega in najboljšega, kar se mu je v življenju zgodilo.

Objem, kadar jo premagajo solze

Nekatere zlepa ne jočejo, drugim solze v oči prikliče še tako neznatna težava, zadrega, stiska, trpljenje sočloveka, žalosten film. Ne glede na to, kaj je vzrok njenim potokom solza, tedaj ne potrebuje očitkov, da jok nima smisla, temveč topel objem, ki ji govori, da jo bližnji povsem razume (četudi je v resnici ne).

Nežnost

Nobena ne pričakuje pompoznih romantičnih gest, kot jih prikazujejo filmi. Vsaka pa ceni drobna dejanja, s katerimi ji dragi brez besed sporoča, da je željena in ljubljena. Poljub na lice, topel objem, masaža hrbta, tesen stisk v postelji. Vse to so neprecenljive geste in dejanja, ki o ljubezni povedo veliko več, kot besede.

Zagotovilo, da se bo vse dobro končalo

Včasih se zamajajo tla pod nogami in zdi se, da se podira svet, prihodnost je videti črna in zastrašujoča. Tedaj najbolj pomaga zagotovilo nekoga, ki ga ima rada in ga ceni, da se bo vse uredilo. Da ne bo vse izpadlo tako, kot je videti v trenutku. Res je, včasih je to zgolj iracionalna tolažba, a prav ta je tista, ki jo mora slišati.

Pomoč pri opravilih

Pomita posoda, pospravljeno perilo, izpraznjen smetiščni koš, pokošena trata, pospravljene igrače, uspavani otroci. Vsaj nekaj tistega, kar sicer čaka njo, storite namesto nje. Večina tega ne bo prosila, saj noče biti nadležna. Bo pa vsaka neizmerno cenila, če bo to njen dragi opravil kar sam od sebe. In samo za informacijo: njegova pomoč je močan afrodiziak.

Spodbudo

Ženske tako hitro pozabijo na to, kaj vse lahko storijo in kako sposobne so. In tedaj je vse, kar potrebujejo, nekdo, ki jim da pravo spodbudo, jim zagotovi prostor za osebnostno rast in jih spomni, da je zanje le nebo meja.

Predanost

Tu ne gre za nakup dragega prstana in slovesno zaobljubo, tu gre za čustveno predanost. Zavestno odločitev, da bo moški ob njej ne glede na vse. Da ji bo dejansko stal ob strani in ji pomagal v težkih, ter se z njo veselil lepih trenutkov. Predanost je veliko več, kot beseda. Je občutek, da je ob sočloveku varna, sprejeta, cenjena in spoštovana. Občutek, da je zanj ena in edina. Zagotovite ji to, in ljubila vas bo za vedno.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: Lahko "samo seksala sva" kdaj preraste v nekaj več? ali pa Tri najmočnejše vezi vsakega razmerja

Priporočamo tudi: Če ima ločene starše, te bo ljubil(a) drugače


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)