Dovolj je! 11 znakov, da preprosto ni pravi.

Prenehajte izgubljati dragoceni čas.

17.10.2018 ob 3:25

ljubezen_zveza_par_locitev_fant_punca_bela_majica_kavbojke.jpg

Ko gre za iskanje življenjskega sopotnika, bi mnogi raje bili s komer koli, kot da bi bili sami. Pa vendar, če verjamete v sorodno dušo (in tudi če ne), upoštevajte merila in bodite pozorni na malenkosti, ki vam govorijo, da to ni to. Da ni pravi. Tu je enajst takšnih, ob katerih si ne smete metati peska v oči.

Preveč brezizraznih emotikonov

Morda vam gredo na živce, a če nekoliko dvomite v vajin odnos, vam lahko pridejo prav. Kajti eno od meril za pravega življenjskega sopotnika je tudi to, kako pogosto vas lahko nasmeje. Zato si omislite koledar, s pomočjo katerega boste lahko pozornejši na občutke, ki jih prebuja v vas. 

Kadar boste ob njem srečni in veseli, naj bo na koledarju vesel emotikon ter obratno. Seveda je tako občutkov, kot pripadajočih likov veliko, vse označujte in po mesecu dni preglejte, kateri prevladujejo. Če je več tistih, ki odražajo negativna čustva od onih, ki nakazujejo na pozitivna, je čas, da poberete šila in kopita.

Spravlja vas ob pamet

Drži, za to, da včasih popustijo zavore in povedano preprosto, znorite, ne potrebujete vedno nekoga, ki bi vas spravljal ob pamet. 

A kadar pri sebi ob izvoljencu zaradi njegovih besed ali dejanj opažate obnašanja, ki so vam bila prej tuja (jok brez razloga, bes, občutek nemoči, celo destruktivne misli) je čas, da si priznate, da si preprosto nista usojena. 

Mudi se mu v zvezo

Ne glede na to, kakšni razlogi se skrivajo za njegovimi prenagljenimi načrti o selitvi v skupni dom, zaroki, poroki, celo družini, naglica v odnosih nikoli ne obeta nič dobrega. 

Premišljenost je tista, ki obrodi sadove, ne glede na to, kako čudovito se vam v fazi, v kateri v trebuhu letajo metuljčki, zdi dejstvo, da vas želi za vedno imeti ob sebi.

Sliši vas, vendar…

Če v razmerju niste z nekom, ki bi pozorno poslušal vaše strahove, želje in načrte ter upošteval potrebe, je čas, da pozabite na skupno prihodnost. Pa naj gre za povsem običajne zadrege, poglede na spolnost ali velike težave.

Njegova nepozornost namreč pomeni, da vas ne spoštuje kot osebo in tega si v zvezi ne zaslužite.  

Vedno je on številka ena

Nekdo, ki pričakuje, da se mu boste povsem podredili, ni vaša sorodna duša. Prav tako tudi ne nekdo, ki je prepričan, da bi morali z njim preživeti vsak trenutek, mu biti vedno na voljo ter nanj gledati kot na boga.

Takšno razmišljanje vodi v pretiran nadzor in posesivnost, kar pripelje do izgube lastne osebnosti in na dolgi rok nedvomno ne vodi v srečno ter izpolnjujoče razmerje. 

Vedno ste vi številka ena

Če iščete partnerja, ki vas bo postavil na piedestal, previdno. Zadeve se bodo lahko končale zelo boleče. Moški, ki dovoli, da hodite po njem, ne more biti vaša sorodna duša.

Res je, upravičeno je pričakovati, da vas bo oboževal ter se do vas obnašal kot do kraljice. A vendar kot kralj, ne kot vaš podložnik.

Preveč stvari skriva zase

Seveda ima vsak pravico do zasebnosti, a če vam on skriva preveč in odločitve, ki zadevajo oba, sprejema sam, lahko resno podvomite v vajino skupno prihodnost. 

Detektiv v hiši!

Če se vam zdi, da ob sebi nimate partnerja, temveč detektiva, ki nadzoruje vsak vaš korak, vas občutek najbrž ne vara. Gre za pretirano ljubosumje in željo po nadzoru, to pa ne obeta nič dobrega. 

Zaupanje je temelj zveze, kadar je to prisotno, takšno početje ni potrebno. Ne z njegove in tudi ne z vaše strani.

Ne ceni vas

Če vas ne ceni, ni pravi. Če ne verjame v vaše sposobnosti, prav tako ne.

Bližnji, med katere srčni izbranec nedvomno sodi, bi morali biti vaši največji podporniki in navijači, ter vas tedaj, ko sami vase dvomite spodbujati, ne pa vam s pripombami kratiti samozavest in vas poniževati celo tedaj, ko ste sami povsem prepričani, da zmorete.

Ob njem vi niste vi

Če imate v kateri koli točki razmerja občutek, da ob njem ne morete biti samosvoji in sproščeni, zagotovo ni vaša sorodna duša. Presenetljivo veliko žensk se v razmerju "loči" od svoje prave osebnosti zgolj zato, da bi ugajale izbrancu, zanemari svoje interese, prijatelje družino in celo svoj osebni stil.

S časoma to pripelje v izgubo lastnega jaza ter v zamere do partnerja, kar na koncu prej ali slej pripelje v razhod. 

Zdi se vam, da to ni to

Sestajate se z nekom, ki vam je všeč, a vendar pri njem pogrešate tako imenovani X faktor. Zdi se vam, da ni vaša sorodna duša, čeprav še sami ne veste, od kje ta občutek. 

Sledite notranjemu glasu in priznajte: to ni to. Intuicija se le redko moti.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

PREBERITE ŠE:
- Končno v Sloveniji: knjiga receptov Tasty, fenomen, ki je spremenil kuhanje

- Martinovanje 2018: še ne veste kam? Štanjel in Vila Fabiani vas bosta navdušila 


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)