Deset značilnosti zaljubljenega dekleta

Svojih občutkov res ne more skriti.

13.5.2019 ob 4:05

ljubezen_zenska_zaljubljena.jpg

Res je, da so ženske pri izražanju čustev mnogo bolj spretne, od moških. A vendar jih včasih tudi zavzeto skrivajo. Nočejo, da bi prehitro izdale preveč.

Kljub temu pošiljajo znake, ki lahko tistemu, ki jih zna prebrati in jih pravilno razložiti, veliko povedo. Tudi kadar je zaljubljena. Tedaj o njenih čustvih najzgovorneje pričajo sledeča dejanja.

Drugih sploh ne opazi

V svetu zmenkov je veliko takšnih, ki sicer pritegnejo njeno pozornost in jih opazi. A ko se v nekoga resnično zaljubi, na poglede, pripombe, povabila in podobna dejanja drugih postane povsem imuna. Preprosto je ne zanimajo več. 

Uporablja dvojino

Njene misli in besede se ne nanašajo več samo nanjo, temveč se v pogovorih zateka k dvojini. Primer? "Z veseljem se bova udeležila zabave." Če ne bi bila zaljubljena, bi zagotovo to povedala drugače.

Načrtuje za oba

Ne razmišlja več o tem, da bi na izlet ali počitnice šla sama ali s prijateljicami, temveč načrtuje za oba, saj je prepričana, da bosta odpotovala, večerjala, obiskovala prijatelje ali gledala film skupaj. Pričakuje, da bo tisti, ki mu je podarila srce, vse to z njo pripravljen početi. V njenih očeh sta z dragim ekipa.

Podarja izbrana darilca

Svojega srčnega izbranca ne bo obdarila z nečim, kar bi lahko mimogrede kupil vsak. Ne, ona bo izbrala nekaj, kar mu je pisano na kožo in za kar ve, da ga bo razveselilo. Posluša ga, opazuje in spremlja, kaj mu je všeč. Zapomni si, ko on mimogrede omeni, kdo je njegov najljubši glasbenik, kakšni filmi so mu všeč in kaj rad je. Pozorna je na podrobnosti in zato je njeno darilo, pa čeprav še tako skromno, vedno popolno.

Njegove, tudi nadležne navade, so zanjo zabavne

Prijatelji se iz njih norčujejo. Družina meni, da so nadležne. Ona pa jih obožuje. Zanjo so tisto, kar ga opredeljuje in zaradi česar je poseben, zato se ji zdijo na moč privlačne.

Vedno misli nanj

Tega sicer on ne more vedeti, a vedno misli nanj. Podnevi se večkrat zasanjano zazre v daljavo, težko se zbere in ga večkrat pokliče ali mu piše kar tako, da ga opomni, da je v njenih mislih.

Včasih se malo noro obnaša

Ko se pojavi on, se spremeni v hihitajočo se šolarko, rahlo zardi in iz rok ji padajo stvari. Deluje nerodno, a v resnici je samo zaljubljena.

Pogreša ga

Res je, komaj pet minut je minilo, od kar sta se razšla, a že pogreša njegovo prisotnost. Z njim bi rada preživela kar največ časa. Hoče več tistega zanosa in vznemirjenja, ki ga je deležna, kadar je v njegovi bližini. Zato se težko poslovi, prireja svoj urnik, da bi bila čim več ob njem in sanja, kdaj se bosta znova sešla. V resnici jo je zaljubljenost dobesedno zasvojila.

Samozavestna je

Hoče se pokazati v kar najlepši in najboljši izdaji. Vedno je urejena, oblačila so skrbno izbrana, njena ličila popolna, pričeska prav tako. In nastopa samozavestno, saj želi, da bi se mu vedno, ko se pojavi v njegovi bližini, zmehčala kolena.

Pove, kaj v resnici čuti

Ni lahko odkrito z besedami izraziti čustva. To je velik korak, ob katerem se počuti ranljivo in se zaveda tveganja, da jo bo on zavrnil. Pogum, ki ga je bila primorana zbrati, preden je svoja čustva ubesedila, je dovolj zgovoren dokaz, da se ne pretvarja. Če torej pove, da je zaljubljena, to zagotovo drži.

Avtorica: M. FL. 
Foto: Thinkstock

Preberite še: 7 napak v razmerju, ki so lahko usodne tudi za najmočnejše pare in Kako moški ve, če ženska med seksom doživi orgazem

Priporočamo tudi: Sedem razlogov, zakaj danes ne želi seksati 


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)