Nedvoumni odgovori na vprašanje, zakaj se vas dobri moški izogibajo

Če se z zmenkov vedno znova vračate razočarani in izgubljate vero v ljubezen poglejte, kje se najbrž skrivajo razlogi za ljubezenske polome.

27.1.2020 ob 5:30 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Nedvoumni odgovori na vprašanje, zakaj se vas dobri moški izogibajo

Kolikokrat ste slišali, da so vsi dobri moški že oddani? Glede na lastne izkušnje s ponesrečenimi zmenki in neslavno končanimi zvezami tudi sami vse bolj verjamete, da je temu res tako. Kajti zdi se vam, da v svoje življenje nikakor ne morete privabiti nekoga, ki bi bil vreden vašega srca in čas izgubljate z napačnimi.

A verjeli ali ne, za to ste po vsej verjetnosti krivi sami. Kajti dobri moški še obstajajo, s svojim odnosom do nasprotnega spola, do sebe in do ljubezni, pa jih od sebe odganjate. Kje tičijo razlogi za to, vas opozarja Your Tango.

Dobite tisto, kar pričakujete

Dokončajte stavek: Moški so … in v nadaljevanju napišite vse, kar vam pride na misel.

Če se bodo na seznamu znašla prepričanja v smislu moški so sebični in leni, nemogoče jim je zaupati, prevarantje in podobne negativne oznake, ste že našli prvi odgovor na vprašanje, zakaj se vas dobri izogibajo.

Povsem nezavedno namreč v svojo orbito pritegnete tisto, kar pričakujete od druge strani. Torej ljudi, ki so vse prej kot primerni kandidati za resno zvezo.

 

Sedaj, ko veste, kje je težava, sledi njeno odpravljanje: spremenite pogled na nasprotni spol in si končno dopovejte, da so med moškimi tako, kot med ženskami, dobri in slabi ter si brez predsodkov dovolite spoznavati nasprotni spol.

Globoko v sebi to, da ni vse tako slabo, že veste. Sicer se ne bi trudili, da bi našli nekoga, ob katerem bi lahko spletli gnezdo.

Še sami ne veste, kaj bi radi

Ste povsem prepričani, da veste, katere vrednote so za vas pomembne, kakšni so vaši življenjski cilji in kaj od potencialnega partnerja sploh pričakujete? Če si nikoli niste vzeli časa in dobro razmislili o tem, kaj bi resnično radi, boste le težko našli nekoga, ob katerem boste srečni in zadovoljni.

Konec koncev nikoli ne boste povsem prepričani, da je to to in boste vedno iskali nekaj več ter nekaj boljšega. Dvom v zvezo pa je en največjih ovir do srečnega razmerja.

Skušate zapolniti praznino

Skrajni čas je, da si priznate, da nihče ne more nekoga izpopolnjevati in zapolniti njegove čustvene praznine.

Če v sebi niste srečni, zadovoljni in se počutite prazno, boste v svoje življenje privabili pripadnike nasprotnega spola z enakimi lastnostmi, od njih pričakovali nemogoče in vedno znova končali razočarani nad ljubeznijo.

Prvi pogoji za srečno in uspešno zvezo so sprejemanje sebe, zadovoljstvo s samim seboj ter čustvena zrelost. Šele s temi je mogoče osnovati razmerje zato, ker si tega želite, ne pa, ker bi bili v to primorani, kajti v življenju vam nekaj manjka. Takšno stališče se v končni fazi vedno izkaže kot recept za katastrofo.

Preberite še: Sedem tipov moških, s katerimi nikoli ne boste srečni v ljubezni

Morda vas zanima tudi: Deset krutih resnic o razmerju s poročenim moškim


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)