Zeleni čaj: 6 super učinkov na telo, če ga boste pili vsak dan

Čeprav matcha čaj trenutno med zelenimi čaji velja za absolutni hit, obstaja nešteto različic tega napitka, ki ga gre uživati z razlogom.

26.8.2018 ob 3:48

lepa_zenska_postelja_knjiga_branje_caj_kava_tatu_tetovaza_meca.jpg

Čeprav matcha čaj trenutno med zelenimi čaji velja za absolutni hit, obstaja nešteto različic tega napitka, ki ga gre uživati z razlogom. Zgolj v eni skodelici je ogromno antioksidantov in protivnetnih snovi. Poglejte si šest posledic, ki jih boste občutili, če ga boste pili vsak dan.

1 Imeli boste več energije

Zeleni čaj vsebuje kofein, ki se v telesu absorbira počasi in tako zagotavlja daljši vir energije, kot razni energijski napitki ali kava.

2 Mirnejši boste

V zelenem čaju se nahaja antioksidant EGCG, ki dokazano blaži občutke stresa in zagotavlja pomirjenost ter sproščenost.

caj_shutterstock_195516323.jpg

3 Izboljšal se bo vaš spomin

Na kratek rok: zgolj z dvema skodelicama na dan boste izboljšali povezave v možganih, ki so zaslužne za dobro delovanje spomina. Na dolgi rok: zeleni čaj upočasnjuje s staranjem pogojeno pešanje spomina in znižuje tveganje za pojav demence.

4 Pomaga pri hujšanju

Če si boste pred vadbo privoščili skodelico zelenega čaja, boste zaradi vpliva kofeina lahko izdatneje vadili, pospešila se bo tudi presnova. Prav to je kombinacija, ki spodbuja izgubo kilogramov.

lepa_koza.jpg

5 Redkeje boste bolni

Z vsako skodelico zelenega čaja boste okrepili imunski sistem, za kar so zaslužni v njem prisotni antioksidanti katehini. Če mu boste dodali kapljico soka limone, se bodo ti bolje absorbirali, hkrati pa boste zaužili še vitamin C, ki je prav tako močan zaveznik dobre odpornosti.

6 Vaša koža bo lepša

Požirki zelenega čaja bodo zaščitili kožo pred poškodbami, ki jih povzročajo prosti radikali. Lahko ga uporabljate tudi namesto tonika in tako ublažite akne ter preprečite pretirano izločanje kožnih maščob. Saj veste, da se nahaja v številnih kozmetičnih pripomočkih, sedaj pa poznate še razlog.

Preberite še // To vas čaka na prvi depilaciji bikini predela z voskom ali pa Tri odlične maske za obraz iz domače kuhinje

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock, Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)