Miti in resnice o sramnih dlakah

Tudi o tako naravnem pojavu, kot so sramne dlake, obstaja nemalo mitov in neresnic.

24.4.2021 ob 5:30 | Foto: Mary Violet/Gettyimages | Avtor: M. FL.

Miti in resnice o sramnih dlakah

Sramne dlake nam je narava podarila z namenom. Ne glede na to, kako gledate nanje in kakšen je vaš odnos do njih, njihov namen je varovanje intimnih organov pred tujki, bakterijami in umazanijo. Kroži pa o njih tudi veliko neresnic, ki jim res ne bi smeli verjeti.

Kaj o sramnih dlakah drži in kaj ne, razkriva Miss7.

Sramne dlake so ovira do spolnega užitka

Da in ne, zadeva je namreč povsem individualne narave. Sramne dlake nekaterim ženskam predstavljajo nekakšno oviro, zaradi katere težje zaznavajo vse učinke stimulacije, posledično spolni višek lažje doživijo, kadar njihova in intima partnerja nista poraščeni.

Pri drugih prav njegove sramne dlake zaradi dotika s klitorisom okrepijo intimne občutke in lajšajo doseganje vrhunca.  Nekaj pa je jasno: nekje tri dni stare sramne dlake v vsakem primeru prinašajo več neugodja, kot prijetnih občutkov, saj zaradi ostrih strnišč dražijo nežno kožo intime.

Moški ne marajo bujnega grmička

Stvar okusa, res pa je, da je povsem golo mednožje največkrat zanimivo za nezrele moške, ki si čas radi krajšajo s pornografijo. Večina junakov sicer prisega na poraščeno, a urejeno, torej na čisto golo žensko intimo.

 

S povsem biološkega vidika prav sramne dlačice višajo privlačnost, saj zaradi njih bolj do izraza pridejo intimne vonjave, ki so posledica sproščanja feromonov.

Britje intime varuje pred spolno prenosljivim boleznimi

Ne bo držalo. Edina učinkovita zaščita pred spolno prenosljivim boleznimi, kot so HIV, HPV, herpes ali gentilne bradavice, je kondom.

Strokovnjaki ob tem opozarjajo na še eno dejstvo: prenos bolezni je pri obritem mednožju še celo verjetnejši, kot je pri poraščenem. Pri ženskah s poraščeno intimo je tveganje za okužbo s spolno prenosljivimi boleznimi med spolnim odnosom za 75 odstotkov nižje kot pri ženskah z depiliranim, je pokazala študija univerze Kalifornija.

 Za višje tveganje po britju ali depilaciji so krive drobne ranice, ki med postopkom nege nastanejo na koži in patogenim mikrobom omogočajo vstop v telo ter v krvni obtok.

Sramne dlake so enake barve kot lasje

Čista zmota. Le malo plavolask ima svetle sramne dlake. 

Če vas iz kakršnega koli razloga zanima barva sramnih dlak nekoga, poglejte njegove obrvi. Praviloma je med njihovo in barvo tam spodaj večja podobnost.

Sramne dlake nižajo tveganje za poškodbe spolovil

To pa je resnica. Te delujejo kot nekakšna blazina, ki intimnost varuje pred trenjem, okužbami in drugimi poškodbami.

Na podlagi raziskave, v kateri je sodelovalo 5674 prostovoljk, dermatologi opozarjajo še, da britje intime res ni najboljša ideja. Kot njene rezultate povzema JAMA dermatology, je pri kar 25,6 odstotkih sodelujočih britje povzročilo poškodbe.

Najpogostejše so bile ureznine, sledila sta izpuščaj in vnetje kože tik ob vagini. Omeniti gre še sekundarne poškodbe: 9,3 odstotkov žensk je zaradi poškodovane kože utrpelo okužbe, ki so bile v 3,4 odstotkih ozdravljive le z antibiotiki, 2,5 odstotkov sodelujočih pa je bilo zaradi britvice primorano poiskati kirurško pomoč. 

Preberite še:  To so najboljši seksi nasveti spolnih terapevtov

Morda vas zanima tudi: Pozor! Zato je britje intimega predela slaba ideja


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)