Kam ta vikend? Top ideje za pobeg v naravo

Občinske in regijske meje so sproščene. Če še ne veste, kam bi šli, morda najdete idejo tukaj.

19.2.2021 ob 5:50 | Foto: GettyImages/Luka Pollak | Avtor: P. Pa.

Kam ta vikend? Top ideje za pobeg v naravo

Prosto gibanje med občinami in regijami je znova dovoljeno, zato se lahko brez skrbi z družino končno odpravite na kakšen enodnevni izlet izven svoje regije. Na svoj račun še vedno lahko pridejo tudi tisti, ki so si srčno želeli, da bi se s smučmi ali sanmi spustili po zasneženih strminah, saj je večji del smučišč in sankališč še vedno prekrit s snežno odejo. A pred odhodom imejte v mislih, da se kočujejo zimske šolske počitnice za eno polovico države in da se začenjajo počitnice za šolarje iz druge polovice, zato bi se utegnilo zgoditi, da bodo priljubljene turistične točke še nekoliko bolj oblegane. 

Če se boste odpravili na izlet, nikar ne pozabite upoštevati vseh zaščitnih ukrepov in predpisov, ki so še vedno v veljavi. Na spletnih straneh posameznih lokacij pa pred odhodom preverite, ali so tam v veljavi še kakšne druge omejitve, da ne boste preveč razočarani. Na Pokljuki namreč do 22. februarja poteka svetovno prvenstvo v biatlonu 2021, zato je tam uporaba tekaških prog, stadiona in strelišča na Rudnem polju, omejena. 

Uživajte v zimskih radostih po Sloveniji: kje in kako
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Feel Slovenia (@feelslovenia)

Kam pa kam?

Če vas vleče na sani, boste na gorenjskem koncu našli kar nekaj sankališč. Najbolj znana so: sankališče ob Športnem centru Pokljuka, sankališče v Kranjski Gori, sankališče na Kriški planini, ki obratuje v sklopu RTC Krvavec, sankališče na Starem vrhu in sankališče na Soriški planini. Sankanje v Tamarju bo odlična izbira za tiste, ki si želijo še malo sprehoda po zimski idili. Prav pravljičen pa je v tem času sprehod ob Bohinjskem in Blejskem jezeru

V osrednji Sloveniji se boste snega naužili na Veliki planini, na Rakitni snega ni več, a vseeno je to krasna izletniška točka za sprehod po naravi. Obilo snežne zabave lahko doživite tudi na štajerskem delu Slovenije. Na Rogli se bodo odlično počutili otroci vseh starosti pa tudi njihovi starši. Sankališče imata tudi Mariborsko Pohorje in Areh. Sankanje je možno tudi na Celjski koči.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Feel Slovenia (@feelslovenia)

Na Obalo ali v Prekmurje

Če vas na sneg ne vleče in ste se ga že naužili, se lahko odpravite raziskovati druge čudovite kotičke v naravi. V naši deželi je kar nekaj krasnih in lažjih pohodnih poti, na katerih boste uživali tudi v tem vremenu.

V Pomurju je priljubljena Apolonojina pot, na katero se lahko odpravite kar s kolesom. Tam najdete tudi plavajoči mlin na Muri, v Polanskem logu pa boste našli gozdno učno pot. Čudovita lokacija za izlet je Bukovniško jezero, ki je del Krajinskega parka Goričko. Ob njem so odkrili številne zdravilne točke.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Feel Slovenia (@feelslovenia)

V podravski regiji boste našli Ormoško jezero in Bistriški vintgar. Prava poslastica za ljubitelje narave, kmetij, spomenikov, cerkva in drugih znamenitosti pa je Vinsko-turistična cesta Haloze. Koroška je najbolj znana po Peci in votlini kralja Matjaža.

V savinjskih regiji je znan Kozjanski park, ki je znan po številnih pešpoteh. Veliko znamenitosti najdete na območju Podčetrtka, od Koče pri čarovnicah, do gradu Podsreda in Jelenovega grebena.

V osrednji Sloveniji boste našli kar nekaj zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Od Zbiljskega jezera, do Županove jame, botaničnega vrta, parka Tivoli, do Arburetuma. Prava paša za oči je notranjsko-kraška regija. V deželi presihajočih jezer boste našli mnogo kolesarskih poti in jam. Na Obali pa se boste lahko ob sprehodu po čudovitih peš poteh nadihali svežega morskega zraka. 

Kjerkoli že boste preživeli ta vikend, uživajte in ne pozabite, da lahko za lastno zdravje največ naredite sami.

Ideje, kam na izlet pa lahko najdete tudi tukaj. 
 
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Feel Slovenia (@feelslovenia)

Preberite še: Aktivna dekleta razkrivajo najlepše zimske izlete v Sloveniji

 


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)