Kako slabo je v resnici vaditi v tangicah? Odgovarja ginekologinja

Izbira spodnjega perila, ki si ga nadenete med vadbo, ima na zdravje in počutje nedvomno vpliv.

29.8.2020 ob 5:50 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Kako slabo je v resnici vaditi v tangicah? Odgovarja ginekologinja

Nečimrnost se pokaže tudi med vadbo. In ker nočete, da bi se pod oprijetimi pajkicami, v katerih kolesarite ali tečete, videli obrisi spodnjih hlačk, razmišljate o tem, da bi pod telovadno opremo oblekli tangice.

Pri tem pa ste malo v dilemi in samo po sebi se vam poraja vprašanje: je sploh dobro vaditi v njih? Takole za Pure wow nanj odgovarja ginekologinja Heather Irobunda iz New Yorka.

Je slabo vaditi v tangicah?

"Ne nujno," pravi ginekologinja. "Z vidika dobrega počutja je varno vaditi v perilu, v katerem se počutite udobno. In za nekatere so tangice povsem udobne. Je pa res, da ta oblika spodnjih hlačk predstavlja nekaj več tveganja za okužbe sečil, saj se med premikanjem ozkega trakca lahko bakterije z anusa prenesejo na sečne organe. Prav tako se zaradi njih lahko pojavijo vaginalne okužbe, ki so posledica na intimnih področjih ujete vlage."

Katere tangice so najprimernejše?

Če so tangice vaša vadbena izbira, poskrbite, da bodo te iz propustnega materiala, v katerem je intimnim področjem omogočeno dihanje in s tem zračenje. "Najboljša sestavina tovrstnega spodnjega perila je nedvomno bombaž," pojasnjuje Irobundova saj je ta, kot dodaja, propusten in omogoča izhlapevanje znoja. Čipke, saten in druge umetne materiale torej prihranite za druge priložnosti.

Katero spodnje perilo je najprimernejše za vadbo?

Po besedah Irobundove tako kot za tangice, velja za vse oblike spodnjih hlačk: izbirajte propustne naravne materiale, v katerih se ne zadržuje znoj in predvsem, na prvo mesto postavljajte udobje.

Še za konec: morda bi bilo za vadbo vendarle bolje izbrati običajne spodnje hlačke in tako poskrbeti tudi za zdravje sečil in intimnih predelov. V vsakem primeru po vadbi vlažno spodnje perilo takoj nadomestite s svežim. Če pa brez tangic resnično ne gre: v kolikor boste izbrali takšne iz primernih materialov in boste po vadbi poskrbeli za primerno osebno higieno, ne bodo pretirano ogrožale zdravja.

Preberite še: Spoznajte moškega, ki je kriv, da so ženske začele nositi tangice

Morda vas zanima tudi: Nosite tangice? Zdravniki opozarjajo na te nevarnosti!


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)