Jennifer Aniston in njene skrivnosti večne mladosti

Zdi se, da ji leta res ne morejo do živega.

20.4.2018 ob 9:00

jennifer_reuters_micna.jpg

Jennifer Aniston je preprosto brezčasna. Leta ji ne pridejo do živega in njena podoba se od 90. praktično ni spremenila. Res je, že desetletja je zvesta privrženka zdravemu življenjskemu slogu in njeni nasveti, ki očitno delujejo, so več kot dobrodošli. Na srečo jih rada deli in kot je pred nedavnim povedala za britansko izdajo časopisa Elle, se je njena prehrana skozi leta sicer nekoliko spreminjala, prav tako vsake toliko v svojo rutino umesti kakšno novo vadbo, nekaj pa ostaja enako: za svoje telo lepo skrbi. Zato je lahko vsem v navdih. Poglejte, katere so njene skrivnosti.

Zdrav zajtrk

Velik del njene zdrave rutine se odvija zjutraj. Kot je razkrila Jen, dan vedno začne s kozarcem tople vode s sokom limone, nato si privošči zajtrk iz jajc, jogurta in avokada. Ta je njen najljubši. "Dodam mu malo kokosovega olja. Včasih si namesto tega privoščim ovsene kosmiče z banano in stepenim beljakom. Nikoli pa dneva ne začnem brez zajtrka," je povedala zvezdnica.

Veliko zelenjave

Morda ste že slišali zgodbo, da si je Jen deset let vsak dan v družbi s Courtney Cox in Liso Kudrow privoščila enako, cobb solato. Njene glavne sestavine so solata ledenka, paradižnik, piščanec, slanina, avokado, sir in trdo kuhano jajce.

V desetih letih se je običajnih sestavin malo naveličala, zato jo pogosto popestri z žiti, kot so kvinoja, ječmen ali polnozrnat riž.

"Moje kosilo in večerja sta si sicer dokaj podobni," je povedala za Elle. "Rada imam preproste obroke z veliko zelenjave, zdravih maščob in kvalitetnih beljakovin."

Zmerna vadba

Nobena skrivnost ni, da je Jen velika ljubiteljica joge in meditacije. Še preden sta ti postali hit, je bila njuna zvesta privrženka, kar zanjo velja še danes. Trikrat na teden obiskuje spin vadbo, kardio vaje in vaje za moč pa običajno izvaja kar doma. "Največkrat 15 minut kolesarim, 15 minut tečem na traku in 15 minut dvigujem uteži. Treba je izvajati različne vaje in tako spodbuditi vse mišice."

Občasne pregrehe

Kaj pa, ko si dovoli malo greha? Kot pravo dekle iz Kalifornije, obožuje mehiško hrano. "Kadar se razvajam, to počnem z mehiškimi specialitetami ali s testeninami. Če to ni prepogosto, ne more škodovati. Konec koncev je vse v zdravi meri."

Avtorica: M. FL.
Foto: Reuters Pictures


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)