Tri osebe, ki vsaki ženski pomagajo na poti do uspeha

Poslovni uspeh je v prvi vrsti odvisen od vsakega posameznika, a za primerno spodbudo se je treba obdati tudi s pravimi ljudmi.

25.9.2019 ob 6:00 | Foto: Gettyimages, Instagram | Avtor: M. FL.

Tri osebe, ki vsaki ženski pomagajo na poti do uspeha

Vsak v življenju potrebuje nekoga, na katerega se vselej lahko zanaša. Ga pokliče tedaj, ko je v stiski ali obišče, ko mu ostaja urica časa.

A ko gre za snovanje poklicnega uspeha, samo ena oseba ni dovolj, sta prepričani sestri dvojčici  Antoinette in Tricia Clarke, karierni svetovalki ter avtorici knjige Bet on yourself and succed on your own terms (Stavite nase in si uspeh zagotovite pod svojimi pogoji).

V njej sta med drugim zapisali, da je pri grajenju poklicnega uspeha nepogrešljiv tesen krog ljudi, v katerem vsak igra svojo vlogo in mora vključevati vsaj tri osebe.

Prva: guru

To je oseba, ki vam pomaga gledati naprej. Človek, ki vaše potenciale prepozna še preden jih ozavestite sami, nekdo, ki vas v pravem trenutku spodbudi in v pravem, če je treba tudi ustavi. Je nekakšen duhovni vodja, ki vas usmerja in odpira pogled na prihodnost.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by antoinette clarke (@nette_clarke) on

Druga: zaščitnik

Človek, ki vam, ne glede na vse, krije hrbet. Tisti, ki ga lahko pokličete tedaj, ko ste razočarani nad sabo ali nad svetom, ki prvi izve, da se zadeve ne odvijajo tako, kot ste načrtovali in vas zna potolažiti ter navdati z novim odmerkom motivacije.

Tretja: službena žena

To je nekdo, s katerim sodelujete, razglabljate o službenih zadevah in z njim na poslovnem področju vzajemno rasteta. Oseba, ki vas podpira, se z vami smeji, pomaga z dejanji ali nasveti ter polepša še tako slab dan. 

 

Koristi, ki jih ti prinašajo, so številne: to so vaši osebni svetovalci, terapevti in vodje, nanje se vedno lahko oprete, se z njimi posvetujete pred velikimi ali majhnimi odločitvami in se k njim zatečete, ko dvomite vase. Prav zato so v okolju, ki ni vselej prijazno in v katerem se morate iz dneva v dan boriti ter dokazovati, neprecenljivi.

Povzeto po portalu Pure Wow

Preberite še: Sin me je vprašal: Mami, smo zdaj revni? (uspešni Slovenci iskreno o svoji poslovni poti, 1. del)

Morda vas zanima tudi: Kaj lahko storite že danes, da jutri ne izgorite?

Priporočamo tudi: Urška Žigart: Ne kličite me Pogačarjeva Urška, prosim (ne še), zadnji del in pa Prvi video dojenčka princa Harryja in Meghan


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)