Službe, ki so jih opravljali zvezdniki, preden so postali slavni

Številni so delali v obratih s hitro prehrano, nekateri so pometali tla, zelo zanimiv poklic je še pred igralsko kariero imela tudi Meghan Markle.

2.11.2020 ob 5:35 | Foto: GettyImages, Reuters | Avtor: Š. R.

Službe, ki so jih opravljali zvezdniki, preden so postali slavni

Tudi slavni niso slavni od rojstva. No, vsaj tisti, ki se niso rodili že slavnim staršem. In preden so postali svetovno znani zvezdniki, so si delili realnost z »navadnimi smrtniki« - opravljali več služb, da so lahko plačevali najemnino, delali v obratih s hitro prehrano, na poti do sanj sprejemali tudi zelo nenavadne zaposlitve. Tudi v Hollywoodu se tudi zanje nista cedila med in mleko, saj dokler jim ni uspel veliki preboj.

To so službe, ki so jih pred svojo slavo opravljali zvezdniki, zbral jih je Cosmopolitan.

Nekateri so pometali ...

Ashton Kutcher je eden tistih, ki je imel kar nekaj zanimivih služb, preden je zaslovel v nanizanki Oh, ta sedemdeseta. Odraščal je v ameriški zvezni državi Iowa, bil je pravi kavboj in delal na družinski kmetiji, zlasti rad je skrbel za živali. Ko je šel v svet, pa je prve denarce zaslužil v prehrambenem podjetju General Mills – pometal je kosmiče.

Pometala je tudi pevka Beyoncé. Čeprav je bila že od otroštva povezana z glasbo, je morala pomagati tudi v frizerskem salonu, ki ga je vodila njena mati. »Od šestega pa do devetega leta sem stranke tudi zabavala s svojimi pevskimi in plesnimi vložki,« je razkrila danes slavna zvezdnica, ki pa je poprijela tudi za metlo. Za pometanje las je prejemala napitnino, s katero si je menda plačala vstopnico za zabaviščni park Six Flags.

Drugi preganjali živali

Matthew McConaughey je preganjal pasavce. Foto: Mario Anzuoni/Reuters

O Taylor Swift je znano, da je otroštvo preživljala na kmetiji, kjer so vzgajali in prodajali božična drevesa. Tam je dobila tudi svojo prvo zadolžitev oz. službo: pobirala je pajčevino z dreves, da se ne bi vanjo ujele druge žuželke, ki bi skupaj z drevesi nato v hiše ljudi. »To je bila moja naloga, ker sem bila za dvigovanje dreves pač še premajhna,« je povedala v pogovoru za Esquire leta 2014.

Zelo zanimivo službo je imel tudi igralec  Matthew McConaughey. Priložnostno delo je namreč opravljal v Oak Forest Country Clubu v Longviewu v zvezni državi Teksas. Plačevali so ga, da je grabil pesek na golf igrišču, pozneje pa mu je upravljalec dal tudi nalogo, da preganja in ubija pasavce, ki so zašli na igrišče in se pasli na travi. »To je bil pravzaprav najbolj zabavni del službe,« je dejal.

Preden sta poročili princa

Preden je postala članica kraljeve družine, je Kate Middleton delala kot nabavnica za luksuzno modno trgovino Jigsaw. Delo naj bi ji menda zagotovila kar ustanoviteljica Belle Robinson, zadolžena pa je bila za oddelek z modnimi dodatki.

Tudi njena svakinja Meghan Markle je imela zanimivo pot pred prihodom na britanski dvor. Zaslovela je sicer preden je postala žena princa Harryja, in sicer kot igralka v seriji Suits. Še pred tem pa je opravljala še eno zanimivo delo: bila je poklicna kaligrafinja. Med leti 2004 in 2005 je to delo opravljala za podjetje Paper Source, veliko pa opravljala tudi samostojnih projektov – oblikovala je tudi vabila za poroko Robina Thickeja in Paule Patton.

Kate Middleton je delala v trgovini z luksuznimi modnimi kosi, Meghan Markle pa je bila kaligrafinja. Foto: Reuters

Od maserke do kurirke

V trgovini z oblačili Gap je v najstniških letih delal reper Kanye West, ki je sicer pozneje oblikoval tudi svojo linijo oblačil Yeezy.

Igralka Jennifer Aniston je dejala, da je svojo najtežjo službo opravljala pri 19 letih – bila je kurirka na kolesu. Priznala je, da je zelo nerodna in nekoordinirana.

Nicole Kidman se je v mladih letih ukvarjala z masažo. Naučila se je je, da je masirala mamo, ki se je med prebolevanjem raka na dojki borila s hudimi mišičnimi krči. Pozneje pa je to delo opravljala tudi profesionalno. »Še danes rada koga zmasiram.«

Njen nekdanji mož Tom Cruise je bil v mladih letih postrešček v hotelu.

Zastonj burger do konca življenja

Sicer pa je ogromno zvezdnikov prve denarce zaslužilo lokalih in v obratih za hitro prehrano. Nicki Minaj je bila natakarica v verigi restavracij Red Lobster (odpustili so jo, ker je sledila in nadrla par, ki je s seboj odnesel njen kuli), Madonna je prodajala krofe v Dunkin Donuts, Melissa McCarthy je stregla v Starbucksu, Jennifer Hudson v Burger Kingu (menda je tam zdaj častna gostja in ima doživljenjsko ugodnost zastonj hamburgerje), Julia Roberts je delila sladoled Baskin Robbins, prav tako menda tudi nekdanji ameriški predsednik Barack Obama. Gwen Stefani je bila zaposlena v Dairy Queenu, Rachel McAdams pa v McDonald'su.

Brad Pitt je medtem vabil v restavracijo El Pollo Loco, oblečen v kostum piščanca, Meghan Fox pa je oblečena v banano promovirala lokal s smutiji.

Preberite še: Dih jemajoče darilo, ki ga je Kanye podaril Kim za 40. rojstni dan (video)

Morda vas zanima tudi: Tako je Harry Styles poskrbel za zlato ribico svoje oboževalke


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)