To je razlog, da se nikakor ne morete znebiti prahu

Prah je nedvomno sovražnik številka ena čistega doma, zato poglejte, kako že med brisanjem poskrbeti, da se ne bo prehitro nalagal na vaših policah.

30.6.2018 ob 3:50

zenska_sesa_sesanje_sesalec.jpg

Res je, brisanje prahu se zdi kot Sizifovo delo. Čeprav še tako natančno čistite z njim obložene površine ne mine niti dan, ko so znova prekrite s sivim slojem. Morda tudi zato, ker se z nadlogo ne spopadate na pravi način. Poglejte dve najpogostejši napaki pri brisanju prahu in poskrbite, da bo vaše delo opazno dlje.

Uporabljate napačno orodje

Brisanje prahu s praškami in pernatimi pripomočki se morda res zdi bolj zabavno in francosko šik, vendar takšni in podobni zavezniki niso tisti, ki bi zagotavljali pričakovane rezultate, saj prahu ne odstranijo v celoti. Nasprotno, večina prašne delce le razprši v zrak, ti se nato usedejo na površine okoli vas.

Zato namesto omenjenih, v roke vzemite elektrostatično, vlažno ali krpo iz mikrovlaken. Te bodo v svojo površino ujele prah, ki se ne bo širil po prostoru in vaš trud bo opazen dlje.

Napačni vrstni red brisanja prahu

Ni pomembno le pravo orodje, temveč tudi pravilen vrstni red. Ne glede na vse, nekaj prahu vedno uide krpi in pade na nižje površine. To pa je še en razlog, zakaj je vaše stanovanje hitro znova prašno. Da temu ne bo tako, z brisanjem začnite na najvišji in končate na najnižji površini.

Torej: najprej lestenci, se nato spustite na prvo polico pod stropom in tako najprej vse do mize. Poskrbite, da boste hkrati očistili vse predmete na istem nivoju.

Na koncu v roke vzemite sesalec in posesajte tla ter oblazinjeno pohištvo. Z malo sreče bo preteklo več časa, preden bo znova v roke treba vzeti krpo.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)