Osem idej za praznovanje otroškega rojstnega dne v času samoizolacije

Zabava s prijatelji odpade, a to ne pomeni, da pade v vodo tudi vse ostalo.

7.4.2020 ob 5:55 | Foto: Gettyimages | Avtor: P. Pa.

Osem idej za praznovanje otroškega rojstnega dne v času samoizolacije

Rojstni dnevi so za večino otrok najlepši dnevi v letu. To je dan, ki se ga celo leto neizmerno veselijo, ga pričakujejo in odštevajo dneve, ko bodo upihnili eno svečko več na svoji torti in se razveselili kakšnega lepega darila. A praznovanje rojstnih dni je predvsem za šolske otroke in najstnike dogodek, ki ga želijo proslaviti s svojimi prijatelji, zato ni nič čudnega, če je otrokom, ki praznujejo v teh dneh hudo, saj ga ne morejo proslaviti tako, kot so si zamislili.

Kljub temu, da je druženje prepovedano in da velikega slavja na svojem domu ali kje drugje trenutno ni mogoče organizirati, vseeno obstajajo načini, kako otroku v tem času prirediti praznovanje, ki mu bo ostalo v lepem spominu za vedno.

Priredite virtualno druženje

Že res, da sorodniki in prijatelji ne morejo na obisk, a vseeno se lahko poveselite skupaj. K sreči ne živimo več v kameni dobi, zato je danes nadvse preprosto stopiti v stik s tistimi, ki jih pogrešamo. Preko različnih aplikacij, družabnih omrežij in video klicev lahko priredite nepozabno doživetje in druženje.

Družinska zabava s kampiranjem

Na dvorišču, na vrtu ali pa kar v dnevni sobi postavite šotor in organizirajte neke vrste kampiranje. Pripravite filmsko-risani maraton, uživajte v prigrizkih, zgodbah in obdarovanju.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kate Amies (@katefoster89) on

Zabava na vrtu

Če imate vrt, bo vrtna zabava v krogu najožje družine nepozabno doživetje. Okrasite vrt, pripravite poligon za premagovanje ovir. Svoj čas posvetite otroku, da se bo na ta dan počutil še posebej lepo in posebno.

Čestitka iz avtomobila

Če je mogoče, prepričajte prijatelje in sorodnike, da se pripeljejo mimo vašega doma in pripravijo napise z lepimi voščili za otroka. Če bodo pohupali, pa se bo otrokom zdelo še posebej zabavno.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sarah Bartolotta (@mrsbartolotta) on

Dan za razvajanje

Deklice se bodo še posebej razveselile, če se bodo lahko na ta dan razvajale z maminimi kozmetičnimi pripomočki. Na ta dan jim lahko morda dovolite res malo več kot običajno.

Iskanje zakladov

Po domu skrijte majhna darila z namigi, ki jih bo moral slavljenec poiskati. Iskanje skritih zakladov bo zanimiva dogodivščina, ki jim bo še dolgo ostala v spominu.

Torta, kot si jo želijo

Otroci si rojstnega dneva brez torte ne znajo predstavljati. Dovolite jim, da vam pomagajo pri ustvarjanju in skupaj z vami ustvarijo rojstnodnevno sladico, ki ji ne bo para.

--> Tukaj najdete odličen recept za torto iz palačink

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Olivia Jones Patchel (@livliv23) on

Rojstnodnevne čestitke

Spodbudite sorodnike in prijatelje, da otroku pošljejo rojstnodnevno čestitko. Lepe želje, ki ji boste prebrali, mu bodo gotovo segle v srce pa še lep spomin bodo, ko bo vsega tega konec.

"Bilo je bistveno manj bučno kot sicer, bilo je tudi neprimerljivo ceneje in bilo je neprimerljivo manj ceneno," o njihovem praznovanju piše Grega Kališnik za Delo. Več preberite TUKAJ.

Preberite še - Naredi sama: Preproste igrače za spodbujanje fine motorike (VIDEO)

Morda vas zanima tudi - Psihologinja Andreja Poljanec o karanteni: Majhen otrok te situacije ne razume


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)