6 obveznih, ko organizirate zabavo ali praznovanje

Ni dovolj, da goste zgolj povabite, kadar ste gostiteljica poskrbite, da se bodo ti resnično počutili tako, kot naj bi na zabavi se.

19.10.2018 ob 3:57

druzba_zabava_dom_micna.jpg

Ne glede na to, kaj vas je k temu napeljalo, odločili ste se, da boste na svojem domu priredili pravo zabavo. Datum ste določili, kaj pa sedaj? Če ne veste natančno, kje začeti, poglejte šest obveznih stvari, brez katerih zabava preprosto ne more biti takšna, kot ste si zamislili. Kaj morate imeti v mislih, svetuje Pure Wow.

Natančna vabila

Verjemite, vsak gost bo vesel, če ga boste na kratko podučili, kaj si na zabavnem srečanju lahko obeta. Naj tudi vaši ne ugibajo, kaj imate v mislih. Pošljite jim vabila (lahko po elektronski pošti) z nekaj navodili. Se bo vse skupaj začelo z večerjo s petimi hodi? Le, če bodo povabljeni vedeli, da jih čaka pogostitev, nihče ne bo zamudil predjedi. Boste stregli zgolj koktejle in prigrizke? Torej si bodo konkreten obrok privoščili pred prihodom na vaša vrata in ne bodo cel večer lačni. Praznujete rojstni dan? V tem primeru se spodobi, da prinesejo darilo. Nekaj podrobnosti zagotovo ne bo odveč.

kuverta_pisalo_vabilo_zabava_micna.jpg

Pijačo za vse okuse

Dobro, nekaj zdravic najbrž bo. Pri pijači pa vendarle ne pozabite na brezalkoholno klasiko. Založite hladilnik s sadnimi sokovi in mineralno vodo. Ob vseh drugih napitkih bodo nedvomno prišli prav.

sok_pijaca_zabava_zaloga_micna.jpg

Veliko hrane

Ne glede na to, ali kuhate večerjo ali ne, prigrizki so obvezni. Seveda jih boste v tem primeru potrebovali manj, pa vendar, zapomnite si: siti gostje so srečni gostje. Naj bo izbire dovolj za vse, tudi za prijateljico, ki je na dieti in sodelavko, ki prisega na vegansko hrano.

prigrizki_susi_hrana_zabava_micna.jpg

Zanesljivo glasbeno opremo

Res je, glasbo lahko predvajate kar s telefona, a če bi radi pravo vzdušje, boste potrebovali malo močnejše ozvočenje. Brez skrbi, ni vam treba v nakup nove opreme, omislite pa si prenosni zvočnik, s katerim boste poskrbeli, da bo glasba dovolj glasna, kot se za pravo zabavo spodobi.

radio_glasba_zabava_zvocnik_micna.jpg

En urejen kotiček

Nesmiselno je pričakovati, da bo celo vaše stanovanje dihalo v duhu zabave. Poskrbite pa, da bo v njenem stilu en prostor: jedilnica, kuhinja ali dnevna soba. Mizo tam okrasite s prtom, vaze napolnite s cvetjem, prižgite sveče in namestite okraske. Ostali deli stanovanja: na hitro jih pospravite. Umaknite kramo (časopise, oblačila, igrače), pobrišite prah, posesajte tla. Naj bo sproščeno, a še vedno urejeno.

zabava_cvetje_jesen_vaza_micna.jpg

Dobro založeno kopalnico

Ne dovolite si, da bi gostje v kopalnici iskali toaletni papir, mila in brisače. Dovolj pripomočkov razvrstite na vidno mesto. Tako jih bodo povabljeni našli sami in vas, ker pri roki ne bo mila, ne bodo motili med zanimivim pogovorom z nekom, ki ste ga povabili na zabavo in ga res že dolgo niste videli.

kopalnica_ogledalo_mila_brisace_micna.jpg

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preizkusite še recepta za: Domače beljakovinske rafaelo kroglice brez peke ali pa za Odlično jagodno rulado, pripravljeno v 30 minutah


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)