Odgovor na večno vprašanje: Kako pogosto bi morali menjati pižamo

Če se tudi poleti nočete odpovedati pižami je dobro vedeti, kako pogosto je treba zvečer obleči svežo.

22.7.2020 ob 5:30 | Foto: g-stockstudio/Gettyimages | Avtor: M. FL.

Odgovor na večno vprašanje: Kako pogosto bi morali menjati pižamo

Vsi vemo, kako pogosto menjati nogavice, spodnje perilo, tudi brisače in posteljnino. Zatakne pa se pri pižami in zagotovo se je tudi vam že porajalo vprašanje: kako pogosto bi večer morali obleči svežo? Odgovor nanj ponuja portal Real Simple.

Mnenja glede tega, po kolikih nošenjih bi pižama morala v pranje, so sicer deljena:

"Če je niste umazali s hrano, se ne znojite izdatno in v njej res samo spite, jo lahko oblečete do tri noči zaporedoma," je povedala Jennie Varney, direktorica podjetja za čiščenje Molly Maid.

Vendar se Chris Albers, marketinški direktor v podjetju za izdelavo čistil Carbona z njo ne strinja: "Pižamo imamo na sebi vsaj sedem, osem ur. Pomislite: bi majico, ki jo imate tako dolgo oblečeno, nosili dva dneva zaporedoma? In če k temu dodamo še dejstvo, da se ponoči iz telesa izloča znoj, da se na pižami pod odejo kopičijo odmrle kožne celice in kožne maščobe je nedvomno veliko razlogov, da bi nočno oblačilo menjali tako pogosto kot dnevna, ki prihajajo v neposreden stik s kožo, torej vsak dan."

Melissa Maker, ustanoviteljica čistilnega servisa Clean My Space pa trdi, da je to, kako pogosto menjati pižamo odvisno od tega, kaj nosite pod njo:

"Če pod pižamo ne nosite spodnjega perila, bi jo morali menjati vsak dan. V kolikor imate pod njo spodnjo majico in spodnje hlačke je dovolj, da jo operete vsake tri dni."

So pa si vsi trije složni glede nečesa: če se ponoči veliko znojite, kar zlasti poleti ni redkost, jo menjajte vsak dan. Tako kot vsak dan operete oblačila, v katerih se znojite med telovadbo.

Skratka: če prisegate na pižamo, bi jo v vsakem primeru moral oprati vsake tri dni. Pomembno pri tem je, da jo zjutraj takoj slečete in dobro prezračite, da se znoj, bakterije in kožne maščobe ne bi preveč vpile v tkanino. Prav tako lahko pižamo nosite tri dni, če se zvečer, preden jo oblečete, vselej oprhate in ne uporabljate preveč losjona.

 Če pa se ponoči izdatno znojite, pižamo operite vsak dan. Za boljši spanec in tudi za lepšo ter bolj zdravo kožo.

Preberite še: Znanost odsvetuje pižame (in to z zelo dobrim razlogom)

Morda vas zanima tudi: Pri tej temperaturi spalnice boste najbolje spali (Dekleta, zmrazilo vas bo)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)