Novi filmi in serije, ki bodo to jesen navduševali na Netflixu

Si se tudi ti zleknila pred televizijo, pa ne veš, kaj bi si ogledala?

26.9.2020 ob 5:35 | Foto: GettyImages | Avtor: E. N.

Novi filmi in serije, ki bodo to jesen navduševali na Netflixu

Izbira pravega filma ali serije je v teh časih postala prava umetnost. Ker je covid-19 v preteklih mesecih otežil tudi snemanja, marsikdo pa je v karanteni pogledal skoraj vso zalogo dobrih starih filmov, je seveda težko najti nekaj, kar nas bo prilepilo na ekran in nas popeljalo v svet, kjer bomo lahko popolnoma odmislili svoje težave.

A brez skrbi, po vsakem dežju posije sonce in tudi Netflix si bo, kot kaže, »opomogel«. To jesen namreč napoveduje svežo zalogo filmov in serij, ki nas bodo navdušile. Spodaj preveri, kaj lahko pričakuješ.

Away

Vesolje je za večino ljudi precej abstrakten prostor, kjer si težko predstavljamo, kako potekajo dogodki. Ravno zato si je vedno zanimivo ogledati filme in serije z vesoljsko tematiko. 4. oktobra na Netflix prihaja serija Away z astronavtko Emmo Green, ki ji je v zgodbi svoje telo posodila igralka Hilary Swank. Napeta in čustvena zgodba obljublja celo sezono zanimivih situacij, ki nam postavljajo vprašanje, kaj vse se dogaja v glavah astronavtov, ki zapustijo Zemljo.

The Devil All The Time

Zgodbo dveurnega filma z Robertom Pattinsonom v glavni vlogi bi brez težav razvlekli v napeto serijo. Potek filma nas bo ves čas držal v krču in nas popeljal v temni svet vojnih 50. in 60. let. Vsak izmed karakterjev ima svoje skrivnosti, psihične travme in fizične posledice svojih dejanj, na gledalcu pa je, da preceni, kdo je tu dober in kdo slab.

Ratched

Prava poslastica pa naj bi bila psihološka triler drama, ki jo je inspiriral Let nad kukavičjim gnezdom. Protagonistka zgodbe je medicinska sestra Mildred Ratched, ki pričenja svojo zdravstveno kariero na psihiatrični kliniki. V glavni vlogi jo je odlično upodobila igralka Sarah Paulson in oživila temačen, zloben in izredno kompleksen karakter, ki vas bo za nekaj epizod dobesedno posrkal vase.

Enola Holmes

Gotovo poznate Sherlocka Holmesa, pa ste vedeli, da ima lik tudi mlajšo sestro? V njeno vlogo se je za novo Netflixovo serijo vživela Millie Bobby Brown, ki je v preteklosti že navduševala v seriji Stranger Things. Napeta zgodba, kjer Enola išče svojo nenadno izginulo mamo, obljublja cel kup misterij, kljub temu pa je njeno razpoloženje lahkotno, razigrano in nadvse gledljivo.

Preberite še: Netflix: Serije in filmi, ki te bodo posrkali vase

Morda vas zanima tudi: Ko film postane resničnost (seznam filmov o virusih)


oddajte komentar

preberite tudi

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)

Odgovori na vprašanje, zakaj seksamo vse manj (niso krivi le telefoni in družabna omrežja)