Zvezdnica TikToka: z nogometom je obnorela dekleta (VIDEO)

Lia Lewis ima na svojem TikTok profilu več kot milijon sledilcev. Navdušuje jih s svojimi triki z žogo.

24.9.2020 ob 5:35 | Foto: instagram | Avtor: Š. R.

Zvezdnica TikToka: z nogometom je obnorela dekleta (VIDEO)

Dekleta in nogomet? Zakaj pa ne? Da lahko tudi dekleta spretno obvladajo nogometno žogo in z njo izvajajo najrazličnejše trike, vsak dan dokazuje 23-letna britanska »freestyle« nogometašica Lia Lewis. Svoje spretnosti redno deli na svojem TikTok profilu, zaradi njih pa je v zadnjem času postala ena najbolj priljubljenih na Otoku.

Londončanka je od nekdaj poskušala uspeti v plesu, pred nekaj leti pa se navdušila tudi na nogometom. Ko je združila ti dve svoji strasti, se je rodila zvezda. Njene predstave na socialnih omrežjih namreč spremlja že več ko milijon ljudi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lia Lewis Gribius (@lia.lewiis) on

Sprva sicer ni bila najbolj spretna z žogo, a danes z njo počne vse vrste vragolij. Kot je dejala v pogovoru za angleški časnik Metro, si želi za to navdušiti tudi ostala mlada dekleta. Trenutno ji to odlično uspeva: med njenimi sledilci je namreč kar 70 odstotkov žensk, ki jo že skušajo posnemati.

 »Kar 18 let sem trenirala ples, a potem ko sem doštudirala, sprva nisem vedela, kaj bi rada počela. Gledala sem žensko nogometno svetovno prvenstvo in si mislila, da vse skupaj kar dobro izgleda. Sama sem se nogometa skušala lotiti na drugačen način. Imam prijatelja, ki je 'freestyler', poučil me je o freestyle nogometu in mi povedal, da se v Veliki Britaniji s tem že ukvarja tudi nekaj deklet. Želela sem si nastopati, a nazaj v ples nisem več želela,« je razkrila tudi, kako krut šport je pravzaprav in kako težko se je tam prebiti v ospredje.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lia Lewis Gribius (@lia.lewiis) on

»Mislim, da je bil to razlog, da sem si želela poskusiti nekaj novega. Pritiski v plesu, so bili preveliki. Freestyle nogomet je čisto drug svet, odprt za vse. Ni pomembno, kako izgledaš in od kod prihajaš.«

Tako danes pleše z žogo. Kot pravi, se je trikov naučila prek YouTuba, danes pa poučne filmčke za učenje trikov ustvarja že sama.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lia Lewis Gribius (@lia.lewiis) on

»Všeč mi je, da se tega loteva veliko mladih deklet. Veseli me, da ne mislijo, da je nogomet le moški šport. Freestyle nogomet je nekaj popolnoma drugega, tudi dekleta lahko uspejo. Odkar se ukvarjam z njim, sem že opazila veliko deklet na ulici, kako se učijo trikov,« je povedala 23-letnica, ki je v tem športu postala prava profesionalka.

Preberite še: Iza Logar o hrani in stresu v Masterchef kuhinji: Še huje je, kot je videti

Morda vas zanima tudi: Nina Kovačič: Ko je ugotovila, da fizika ni zanjo, je začela risati roke


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)