Kako skuhati riž? Trik, s katerim bo vedno popoln

Čeprav je riž priljubljena priloga, se pri kuhanju kaj rado zatakne.

18.2.2023 ob 7:00 | Foto: Gettyimages, Tik Tok | Avtor: M. FL.

Kako skuhati riž? Trik, s katerim bo vedno popoln

Kuhanje riža se zdi povsem enostavno: primerno količino žitarice stresemo v vrelo posoljeno vodo, počakamo 25 minut in zadeva je rešena.

A v bistvu se kaj rado zatakne. Kajti včasih je riž preveč, včasih premalo kuhan, je pa britanski chef Tristan Welch na Tik Toku zaupal trik, s katerim bo ta priloga idealna, hkrati boste z njim za pripravo porabili manj energije.

V videu, ki je v hipu postal viralen, pripoveduje, da je riž dovolj kuhati zgolj 15 minut.

Takole svetuje

  • Pred kuhanjem riž splaknite z vodo. Splakujte ga tako dolgo, da bo voda pri izpiranju povsem bistra. Z izpiranjem riža se z njega odstrani višek škroba, posledično je manj verjetno, da bo, ko bo kuhan, lepljiv.

  • Količino riža nato stresite v posodo in ga prelijte z vodo. Voda naj za približno en centimeter prekriva riž.

  • Ko vsebina posode zavre, zmanjšajte ogenj na minimum, pod pokrovko posode pa previdno namestite kuhinjsko krpo.

  • Kuhajte še deset minut.

Tako pripravljen riž bo puhast, ne premehak in ne pretrd, sploh pa ne zlepljen.

@chef_tristan_welch Let’s save energy by not following the instructions! Cut a third of the energy used by following this simple tip. ➡️➡️➡️ Right this way for perfectly cooked rice - every time!

Povzeto po portalu Daily Star

Preberite še: 5 pripomočkov, ki jih pravi kuharski mojstri nimajo v svoji kuhinji

Morda vas zanima tudi: Pozor! Vode, v kateri ste kuhali testenine, nikar ne zlivajte v odtok


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)