29.5.2022 ob 5:49 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.
Riž je priljubljeno živilo, saj se dobro znajde v vlogi glavne jedi, priloge, solate ali sladice.
A za popoln rezultat končnega izdelka, katerega osnovna sestavina je, je riž pred kuhanjem treba oprati. Neopran je namreč lahko kriv za to, da jed iz riža ni takšna, kot ste si nadejali.
Profesionalni kuharji priporočajo pranje riža, ker se med tem postopkom odstrani škrob na zunanjem delu zrn, zaradi katerega je kuhan pogosto lepljiv in gumijast. Prav tako se s pranjem z zrn odstrani morebitne nečistoče, s katerimi riž pride v stik med predelavo.
Potrebujete:
Postopek:
Povzeto po portalu Pure Wow
Preberite še: Pozor! Vode, v kateri ste kuhali testenine, nikar ne zlivajte v odtok
Morda vas zanima tudi: Triki profesionalnih kuharjev, ki vam bodo olajšali življenje
oddajte komentar