Kaj počnejo tisti, ki imajo vedno urejen dom

Tudi vaš je lahko vselej kot iz škatlice.

5.5.2018 ob 4:50

dom_urejen_micna.jpg

Dopoldne pospravite, popolne sledov vašega dela praktično ni več. Nikakor ne morete ohraniti reda in sprašujete se, kako za vraga to uspe vaši prijateljici: ne glede na to, kdaj jo obiščete (da tudi, ko se na njenih vratih prikažete nepričakovano), je pri njej vse na svojem mestu.

Razkrivamo njene in skrivnosti vseh tistih, ki imajo vselej urejen dom. Ob njih boste spoznali, da je v resnici lahko takšen tudi vaš. Kaj torej počne ona in vi ne?

Vedno pospravi posteljo

Res je, ni je pametno pospraviti takoj, ko iz nje vstanete, a potem, ko se oprhate, pojeste zajtrk, se oblečete in pripravite za službo, bo vzmetnica dovolj hladna, da na njej lahko napnete rjuhe in odeje ter poravnate blazine. To preprosto dejanje v spalnici v trenutku ustvari red in s tem pozitivno vpliva tudi na vaše počutje.

Vsako jutro izprazni pomivalni stroj

Ker v njem ni oprane posode, vanj lahko zloži skodelice, kozice in krožnike, ki so bili na mizi pri zajtrku. Ti zato ne ostanejo na pultu, mizi in v koritu.

Redno pere perilo

Ker njen stroj pere skoraj vsak dan, se umazano perilo ne kopiči v kopalnici. Ob koncu tedna zato ni preobremenjena s pranjem. Tudi sami torej ne čakajte na soboto in nedeljo. Nekajkrat na teden poženite pralni stroj.

Vse ima na svojem mestu

Od ključev do pošte, časopisov in še bi lahko naštevali. Na takšen način ne samo, da je njen dom vselej urejen, prav zato, ker je vse na svojem mestu, nikoli zjutraj brezglavo ne išče ključa avtomobila in ne razmeče petih polic, na katerih bi lahko bil.

Ne kopiči

Ko kupi nove čevlje, škatlo takoj zavrže. Prav tako embalažo, v kateri ji poštar na dom prinese spletni nakup. Enako velja za vse škatle, papirje, plastično embalažo. Drži se načela: kar je neuporabno, nima v mojem stanovanju česa iskati.

PREBERI še // Deset stvari, ki jih moraš še danes odnesti iz svojega doma

Pospravlja umazana oblačila

Čeprav je še tako mamljiva misel, da bi bluzo in hlače, v katerih ste bili na delu, potem, ko se doma preoblečete v udobno trenirko, pustili kar na kavču, to ni dobra ideja. Oblačila vselej, ko jih slečete, odnesite v koš za umazano perilo in ne dopustite, da bi vam ležala po celem stanovanju.

Čisti sproti

Neverjetno je, koliko dela si je mogoče prihraniti s sprotnim čiščenje. Med kuhanjem posodo, ki je ne boste več potrebovali, pomijte ali zložite v pomivalni stroj, ko se peče pečenka, očistite štedilnik, ko vre enolončnica, pobrišite pulte in odnesite smeti. Ko boste na mizo postavili večerjo, bo vaša kuhinja čista.

Nikoli zvečer ne pusti razmetanega stanovanja

Kar pomeni, da v kuhinji ni umazane posode, v dnevni sobi ne razmetanih odej ter blazin in v kopalnici na tleh po prhanju niso ostale brisače. Sledite njenemu zgledu. Ne samo, da bo naslednje jutro doma manj nereda, hkrati boste, ker se boste zbudili v urejeno stanovanje, s pozitivno energijo začeli dan.

Načrtuje

Nakupe čistil ali pripomočkov, ki jih je zmanjkalo v kuhinji in kopalnici, dan za generalno čiščenje ali nakup novih kosov pohištva, preproge, zaves. Načrtovanje pomeni manj nepotrebnih nakupov, manj nepotrebnih nakupov pomeni manj krame, manj krame pomeni več reda.

PREBERI še // 

Šik stanovanje, kjer se mešata staro in sodobno

Majhno stanovanje ima svoje prednosti

Avtorica: M. FL., povzeto po portalu Pop Sugar
Foto: Unsplash


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)